Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Ο Ραφτάκος των λέξεων»: Μια διαδραστική παιδική παράσταση στο διαδίκτυο

Πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση

5 Μαΐου 2021 13:41
«Ο Ραφτάκος των λέξεων»: Μια διαδραστική παιδική παράσταση στο διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σύγχρονο παραμύθι, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, «Ο ραφτάκος των λέξεων», θα παρουσιάζεται διαδικτυακά μέχρι τις 9 Μαΐου. Η διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Νότος» είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα και πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου

Με νέες ιδέες κι ένα ενεργό πλαίσιο επικοινωνίας τύπου chat, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί ένα πρωτότυπο πλαίσιο διαλόγου για μικρούς μεγάλους διατηρώντας ενεργό έναν δίαυλο επικοινωνίας και αποκαλύπτοντας νέους, διαδραστικούς, ευφάνταστους, πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους να παρουσιάσει μέσα από την οθόνη, μία ειδικά μαγνητοσκοπημένη παράσταση.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με αγνά υλικά - ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του. Παράλληλα δείτε και την παράσταση this is not Romeo & Juliet που ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων»: Μια διαδραστική παιδική παράσταση στο διαδίκτυο

Λίγα λόγια για το έργο

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί.

Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά. H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share