Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δείτε στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Μολιέρος"

Στον ομώνυμο ρόλο ο Σταμάτης Φασουλής

29 Ιανουαρίου 2021 13:54
Δείτε στιγμιότυπα από τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Εθνικό Θέατρο είναι ο οργανισμός που συνεχίζει να παράγει και να παρουσιάζει νέες παραστάσεις βάσει του ρεπερτορίου που έχει ανακοινώσει για τη θεατρική περίοδο 2020-2021.

Στις 6 Φεβρουαρίου, το Εθνικό θέατρο θα παρουσιάσει απευθείας από την Κεντρική σκηνή την παράσταση «Μολιέρος» του Μπουλγκάκοφ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού με τον Σταμάτη Φασουλή στον ομώνυμο ρόλο. Οι πρώτες φωτογραφίες «μαρτυρούν» τι ετοιμάζουν επί σκηνής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο ο Στάθης Λιβαθινός δεν είχε σκηνοθετήσει στην κεντρική σκηνή, και τώρα, ύστερα από πρόσκληση του Δημήτρη Λιγνάδη ήρθε η ώρα για να παρουσιάσει τη δικιά του εκδοχή πάνω στη γοητευτική προσωπικότητα του Μολιέρου. Παράλληλα δείτε και το νέο βιβλίο της Αναστασίας Κατσούρη: «Τα φίλτρα του θανάτου».

Ο Σταμάτης Φασουλής ως 'Μολιέρος' στη νέα παράσταση του Εθνικού

«Μολιέρος» ο Σταμάτης Φασουλής

Μία πλούσια παράσταση, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια εποχής της Ελένης Μανωλοπούλου και μουσικές του Θοδωρή Αμπαζή. Στην παράσταση παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Μιχάλης Βαλάσογλου, Αντώνης Γιαννακός, Γιώργος Δάμπασης, Πάνος Ζυγούρος, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Φοίβος Μαρκιανός, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Σταμάτης Φασουλής.

Το iefimerida εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση «Μολιέρος» που θα παρακολουθήσουμε σε livestreaming το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Ο Σταμάτης Φασουλής ως 'Μολιέρος' στην παράσταση του Εθνικού θεάτρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθίνου

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μολιέρος γράφτηκε το 1930, απαγορεύτηκε από τον Στάλιν και ήταν αιτία σύγκρουσης του συγγραφέα με τον Στανισλάφσκι. Όταν ανέβηκε πλέον στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας το 1936 κατέβηκε άρον άρον μόλις μετά από επτά παραστάσεις. Ο Μπουλγκάκοφ γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του Μολιέρου, ιστορεί την τελευταία περίοδο της ζωής του, του θιάσου και του έργου του, τις ερωτικές του περιπέτειες, καθώς και τις σχέσεις του με την εξουσία και την εκκλησία.

Παράλληλα βρίσκει τον τρόπο να μιλήσει ευφυώς για παρόμοια φαινόμενα στο θέατρο και στην πολιτική στη Ρωσία της εποχής του και να ξεσκεπάσει το δογματικό και ολοκληρωτικό καθεστώς.

Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς / Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός / Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου / Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου / Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής / Moυσική διδασκαλία: Mελίνα Παιονίδου / Κίνηση: Θ.Α / Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μυρτάλη / Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share