Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Θεατρική "Μεταμφίεση" για την Χάρις Αλεξίου

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η πρεμιέρα

13 Οκτωβρίου 2020 11:14
Θεατρική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην σκηνή του Μικρού Παλλάς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Χάρις Αλεξίου την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, με αφορμή το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Μετά την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι, η Χάρις Αλεξίου απευθύνεται στο κοινό μέσα από τη θεατρική πράξη.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Ράγιας, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Ανδρέας Γεωργιάδης και τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα μοιραστεί μαζί μας τη ζωή μιας ασυνήθιστης γυναίκας.

Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με απόλυτη σοβαρότητα θα ανοίξει μπροστά μας όλα της τα χαρτιά εξηγώντας μας πώς έμαθε να μεταμφιέζει την όψη της αλλά και την ψυχή της. Σε μία διαρκή μεταμόρφωση. Για να μπορέσει να συνεχίσει. Διαβάστε στο Athensmagazine.gr με ποια μέτρα θα λειτουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Χάρις Αλεξίου

Λίγα λόγια για το έργο

Με αυτή την ιδιαίτερη θεατρική επιλογή, η Χάρις Αλεξίου πραγματοποιεί την πρώτη συνεργασία της με τα Αθηναϊκά Θέατρα. Η Χάρις Αλεξίου, νυχτερινή αποκλειστική νοσοκόμα μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου, μονολογεί. Η σημερινή μέρα δεν είναι τυχαία.

Συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα. Κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του Γέρου της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.

Η ηρωίδα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα, σκέφτεται. Ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης.

Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Καθώς μιλά και ακούει τη φωνή της αιχμαλωτίζεται κι η ίδια στον ιστό της σαγηνευτικής της αφήγησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου
Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο: 21:00 / Κυριακή : 20:00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη / ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ / Ερμηνεύει η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Σκηνοθεσία Σταύρος Ράγιας / Πρεμιέρα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (City Link) Τηλέφωνο : 2103210025

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share