Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θέατρο Πορεία: O Γιούγκερμαν σε real time live streaming

Πώς θα δούμε την παράσταση με τα αλλεπάλληλα sold out

6 Οκτωβρίου 2020 10:21
Θέατρο Πορεία: O Γιούγκερμαν σε real time live streaming

Το θέατρο Πορεία, έχοντας εργαστεί για περισσότερους από έξι μήνες, έχει πλέον τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης των παραστάσεών του. Μεταδόσεις σε πραγματικό χρόνο (real time live streaming) με θεατές, έξι κάμερες και τηλεσκηνοθεσία επί τόπου.

Η διαδικτυακή πρεμιέρα του νέου αυτού εγχειρήματος θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου, με τον Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, με τη ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, και 25 ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.

Επίσης να αναφέρουμε ότι η παράσταση θα παιχτεί και παρουσία θεατών, μόλις δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στον τελευταίο κύκλο του Γιούγκερμαν, θα συμμετέχουν σε διαφορετικές ημερομηνίες (11 & 18 Οκτωβρίου) και οι δύο διανομές που στήριξαν την παράσταση τα δύο τελευταία χρόνια, δίνοντας το δικό τους τόνο σ' αυτό το πρωτότυπο φινάλε!

Αγορά εισιτηρίων από τη νέα πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο βίος και η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από το ελληνικό στοιχείο, μίλησαν στις καρδιές των θεατών με την παράσταση «Γιούγκερμαν». Ο Γιάννης Στάνκογλου και μια διανομή 25 πρωταγωνιστών, θα ξαναζωντανέψουν τη σαγηνευτική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες…

Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Ακόμα δείτε στο Athensmagazine.gr πως ήταν ο Γιάννης Στάνκογλου μικρός.

Οι ώρες και οι ημερομηνίες της παράστασης

Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

O ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΔΥΟ REAL TIME LIVE STREAMING ΣΤΙΣ 11 & 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ / Μ. Καραγάτση / ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ / Διασκευή: Στρατής Πασχάλης / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου / Real Time Live Streaming μεταδόσεις: Κυριακή 11 & 18 Οκτωβρίου στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share