Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Μπανταδάκης στο Athensmagazine.gr: "Η Ζαριά είναι μια παράσταση που θα απολαύσει ο θεατής..."

"Είμαι τυχερός στη Ζαριά"

23 Οκτωβρίου 2019 18:43
Γιώργος Μπανταδάκης στο Athensmagazine.gr:

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Μπανταδάκης μιλάει στην Αthensmagazine.gr με αφορμή την παράσταση «Η Ζαριά» που παρουσιάζεται στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα».

Έχεις μια παρουσία πολύ πλούσια όλα τα τελευταία χρόνια τόσο σε θεατρικές όσο και σε τηλεοπτικές δουλειές. Έχεις ερμηνεύσει ρόλους εντελώς διαφορετικούς και, πάντα, καταφέρνεις να διακρίνεσαι. Τώρα είσαι στην ΖΑΡΙΑ, μια μαύρη κωμωδία του Peter Stroghan που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. Τι σε έκανε να πεις «Ναι» σε αυτή την πρόταση;
Νιώθω πολύ τυχερός. Έχω ξεκινήσει να δουλεύω σε θέατρο και τηλεόραση από το τρίτο έτος της δραματικής σχολής. Έχω τη χαρά να έχω συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου και να συμμετάσχω σε όμορφες δουλειές. Έχω επίσης τη χαρά να έχω υποδυθεί πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους, πράγμα που με ιντριγκάρει ιδιαίτερα και με εξελίσσει. Η διαρκής αναζήτηση, εξέλιξη και ανάπτυξη των εκφραστικών μας μέσων είναι και το ζητούμενο. Στη «Ζαριά» βρέθηκα ύστερα από πρόταση του σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά. Γνωριζόμαστε χρόνια, αλλά δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που γίνεται αυτό τώρα με μια υπέροχη συνθήκη, σε ένα όμορφο θέατρο κι ένα εξαιρετικό έργο.

Ο ήρωας που ερμηνεύεις στην ΖΑΡΙΑ είναι ένας ταξιθέτης-υπάλληλος γενικών καθηκόντων σε ένα σινεμά που προβάλλει τσόντες κάπου σε μια μικρή πόλη στην κεντρική Αγγλία στην δεκαετία του ’60. Λέγεται πως η ερμηνεία σου είναι σκέτο κέντημα. Ποιο είναι τα χαρακτηριστικό αυτού του ανθρώπου, το οποίο βγάζει τόσο γέλιο σε αυτή την παράσταση; Πού στάθηκες περισσότερο για να τον ζωντανέψεις;
Με χαροποιεί ιδιαίτερα που ακούω όμορφα λόγια γι’ αυτόν τον ρόλο. Ο Μουν είναι ένας πολύπλευρος και αρκετά «δύσκολος» υποκριτικά ήρωας. Είναι στη κόψη του ξυραφιού. Ακροβατεί ανάμεσα σε δύο καταστάσεις. Είναι φοβικός, έντονος, συναισθηματικά ευάλωτος, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητος, λογικός και εξισορροπιστής. Θέλει να αποφύγει τα μπλεξίματα κι ό, τι μπορεί να τον βάλει σε κίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα είναι αυτός που στα δύσκολα θα λειτουργήσει κατευναστικά και λογικά. Όλα αυτά με μια δόση χιούμορ και ευαισθησίας. Ασχολήθηκα πολύ με τον Μουν, αναζήτησα τις κινήσεις, την ομιλία, τη στάση σώματος, τη σκέψη του κι εύχομαι να τα κατάφερα να τον προσεγγίσω.

Έχεις πει επανειλημμένα πόσο σε ενδιαφέρουν οι συνεργασίες. Εδώ παίζεις με άλλους τέσσερις συνομήλικούς σου ηθοποιούς που μοιράζεστε ισότιμους ρόλους και είστε μαζί συνεχώς στην σκηνή. Επιπλέον έχετε σκηνοθετηθεί από έναν συνομήλικο σκηνοθέτη. Από την άλλη, κανένας από εσάς δεν είχε γεννηθεί την δεκαετία του εξήντα, όταν εκτυλίσσεται η ιστορία. Πώς λειτούργησε όλο αυτό και πώς ήταν η χημεία μεταξύ σας;
Χαίρομαι που τους βρίσκεις όλους συνομήλικους μου. Με συμφέρει αυτό. Στην πραγματικότητα είμαι λίγο μεγαλύτερος, αλλά ναι, είμαστε κοντινής γενιάς όλοι. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η ομάδα των ηθοποιών είναι εξαιρετική. Είναι συνάδελφοι με ταλέντο, μεράκι, άποψη και ήθος. Περνάμε υπέροχα. Από την άλλη ο Θοδωρής Βουρνάς, που είναι ο «αρχηγός» της δουλειάς, είναι επίσης ένας άνθρωπος με αγάπη, μεράκι και πάθος για αυτό που κάνει. Έχει ταλέντο και η ματιά του μάς καθοδήγησε θεωρώ υπέροχα, φτάνοντας μας σε ένα σωστό σημείο. Η «Ζαριά» είναι μια παράσταση που ο θεατής θα απολαύσει, όσο απολαμβάνω κι εγώ, τόσο επί σκηνής, όσο και στο backstage αφού οι σχέσεις μας είναι άρτιες. Λειτουργούμε σαν φίλοι κι αυτό είναι όμορφο.

Ετοιμάζεις κάτω άλλο αυτόν τον καιρό;
Ναι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που και φέτος βρίσκομαι στη παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Ετοιμάζουμε το «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα είναι ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στα νερά της ελληνικής μυθολογίας, με την υπογραφή των κορυφαίων του είδους, Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή, οι οποίες συνσκηνοθετούν και την πολύτιμη αρωγή του Πέτρου Γάλλια στις χορογραφίες και τους φωτισμούς. Είναι υπέροχο που με τιμούν και φέτος και βρίσκομαι σε μια παράσταση που μου δίνει χαρά. Επίσης, θα κάνω έναν καταπληκτικό γκεστ ρόλο στη σειρά του Alpha «Έρωτας Μετά» η οποία έχει ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί ιδιαίτερα για την πλοκή, τη σκηνοθεσία και την αισθητική της.

Λένε πως υπάρχει σε μία παράσταση καλό και κακό κοινό. Πως θα περιέγραφες το χειρότερο κοινό που μπορεί να σού τύχει σε μια παράσταση; Και, τότε, τι κάνεις;
Καλό και κακό κοινό δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται ή όχι. Άνθρωποι ευγενείς και με παιδεία και αγενείς. Σε κάθε περίπτωση, ό, τι και να συμβαίνει εμείς συνεχίζουμε και μέσω του θεάτρου, που όχι μόνο ψυχαγωγεί, αλλά και εκπαιδεύει, προσπαθούμε να μάθουμε στον κόσμο την όποια μορφή τέχνης, να τους αφυπνίσουμε, έτσι ώστε να μιλάμε χρόνο συν τω χρόνω, μόνο για «καλό» κοινό.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share