Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας" : Μια παράσταση για καλό σκοπό!

Μην τη χάσετε!

18 Οκτωβρίου 2019 15:20

Μια παιδική (και όχι μόνο) παράσταση που συνδυάζει το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες και, βέβαια τη μουσική -Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο φαντασίας για παιδιά και εφήβους της Ελπίδας Μηναδάκη - Τα έσοδα των εισιτηρίων διατίθενται για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Αθηναίων με την οργάνωση «Σκοπός Ζωής»

Η επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» επιστρέφει με την μουσική των διεθνώς διακεκριμένων συνθετριών, Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου. Μια κόκκινη ομπρέλα, ξεχασμένη από τον κάτοχό της στην ομπρελοθήκη της Πινακοθήκης Ουφίτσι, ανακαλύπτει τη μαγεία των πιο διάσημων έργων ζωγραφικής στον κόσμο. Γνωρίζει από κοντά την Αφροδίτη, την Ώρα, τους Ανέμους, αλλά και τον ζωγράφο Σάντρο Μποτιτσέλι, τη Σιμονέτα, τον Τζουλιάνο και αποφασίζει να κάνει μια πολύ παράξενη… μετακόμιση.

Έτσι αρχίζει το ταξίδι της μέσα στο διάσημο πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος, η ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια υπέροχη διαδραστική παράσταση, για παιδιά αλλά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δουργούτη.

Οι πολυβραβευμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου, υπογράφουν τη μουσική της παράστασης, ντύνοντας με τις μελωδίες τους ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία, που ξεκινά όταν ο πίνακας του Μποτιτσέλι ζωντανεύει, και διηγείται τη σύγκρουση Κρόνου και Ουρανού που ήταν η αιτία για να γεννηθεί η θεά της Ομορφιάς, και την παρέμβαση μιας… περίεργης ομπρέλα που δένεται τόσο πολύ με τα πρόσωπα του πίνακα, ώστε θέλει να μείνει εκεί για πάντα.
Όμως η οργή του Κρόνου αλλάζει τα σχέδια τους. Θα τολμήσει η κόκκινη ομπρέλα να τα βάλει μαζί του και να τον νικήσει; Μια εκπαιδευτική διαδρομή από την αναγέννηση έως και σήμερα.

Δείτε επίσης: "Μέδουσα" στο Θέατρο Ημέρας!
Κάθε Κυριακή στις 12.00 στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Παραστάσεις τις καθημερινές για τα σχολεία: Τηλ. 2103005169

Παίζουν: Μέλανι Μαρχάινε, Ρένα Τσουρή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης
Θεατρική Διασκευή και Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη
Μουσική Σύνθεση: Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου
Σκηνικά-Ζωγραφική: Αγγελική Ερήμου
Κοστούμια: Χρύσα Φίλη
Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη
Χορογραφίες: Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου

Φωτογραφικό Υλικό: Κωνσταντίνος Κουτσόγιαννης
Υπευθ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Εισιτήριο: 8 ευρώ
Για ομαδικά & ανέργους: 5 ευρώ
Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά
Για κρατήσεις: 210 3005169
Η Παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας (βλ. e-yliko.gr)

Για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Αθηναίων με τον «Σκοπό Ζωής»

"Υπέροχο μου διαζύγιο" στο Από Μηχανής Θέατρο!

Στο Από Μηχανής θέατρο από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00

Τι πιστεύετε ότι κάνει η Angela Kennedy Lipsky, μια χαριτωμένη σαρανταπεντάρα, όταν ο «αγαπημένος» της σύζυγος την εγκαταλείπει μετά από είκοσι χρόνια έγγαμης ζωής γεμάτης όρκους πίστης και αφοσίωσης; Τρελαίνεται απ’ τη χαρά της; Σκέφτεται να διεκδικήσει τον πενηνταπεντάρη σύζυγο της από την εικοσιτεσσάρων ετών Μεξικανή ερωμένη του; Αγοράζει βιτριόλι και ετοιμάζεται για επίθεση;
Παίρνει ό,τι χάπια βρει μπροστά της; Κοιμάται με τον πρώτο τυχόντα; Πάει σε ψυχίατρο; Ξυρίζει το κεφάλι της; Αρχίζει τις πλαστικές; Τρέχει στα sex shop; Πάει ταξίδια σε εξωτικά νησιά; Προσπαθεί να ξαναερωτευθεί;

Στο Από Μηχανής Θέατρο από τις 19 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00, η Φαίδρα Δρούκα μας δίνει όλες τις απαντήσεις ερμηνεύοντας την Angela Kennedy Lipsky στο έργο της Geraldine Aron "Υπέροχό μου, διαζύγιο".

Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Angela, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της... στο αναπάντεχο διαζύγιο.
Μιας γυναίκας έξυπνης μεν αλλά και παιδιάστικα αφελούς λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, τρυφερής, δοτικής αλλά και συνάμα φοβισμένης, επίσης λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, χαρούμενης και ταυτόχρονα θλιμμένης.
Μια από τις γυναίκες που συναντάμε κάθε μέρα.
Ίσως μια γυναίκα σαν όλες εμάς.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ερμηνεία: Φαίδρα Δρούκα
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου
Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης
Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας


INFO
ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ, ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Μια παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου
ΠΑΝΩ ΣΚΗΝΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 19/10/2019

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00
Διάρκεια: 90΄

Τιμές Εισιτήριων:
Κανονικό: 13 €
Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) :10€
Ατέλεια: 5 €
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share