Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΝΙΚΗ: Ένα όνομα, μια ιστορία!

4 Απριλίου 2017 11:18
ΝΙΚΗ: Ένα όνομα, μια ιστορία!

Κλείσε τώρα εισιτήριο για την παράσταση “Νίκη” σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, όπου μέσα από τις εικόνες της ξετυλίγονται όλα τα σύγχρονα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα. Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Νίκη: Όνομα δισύλλαβο αλλά με νόημα, μηνύματα και περιεχόμενο, μπορεί να ανήκει σε ένα κορίτσι που έρχεται στον κόσμο με ένα βαρύ φορτίο στους ώμους, αλλά δεν το βάζει κάτω, ούτε λυγίζει. Η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει γάντι στη Νίκη Αρμάου, ένα πρόσωπο που έπλασε το 2014 το μυαλό του συγγραφέα Χρήστου Α. Χωμενίδη και δίνει ζωή σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Αφού διάβασες το ομώνυμο μυθιστόρημα και το είδες να λαμβάνει Κρατικό Βραβείο, τώρα μπορείς να το θαυμάσεις και στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών σε διασκευή των Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος έχει τη μοναδική ικανότητα να παραθέτει στη σκηνή μοναδικές εικόνες της Ελλάδας που μας σημάδεψαν. Μέσα από τα μάτια της “Νίκης” ζωντανεύουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, αλλά κι εκείνα που μας έκαναν να συγκινηθούμε όλα αυτά τα χρόνια, από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Μην το χάσεις!

Info
Προπώληση εισιτηρίων:
- «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
- Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Δείτε φωτογραφίες από το έργο στο Gallery του Athensmagazine.gr!

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share