Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω: Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Ντάριο Φο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

27 Ιανουαρίου 2017
Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω: Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Ντάριο Φο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Φρυνίχου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.

Επί σκηνής θα δούμε τους Κάτια Γέρου, Γιώργο Μακρή, Ερατώ Πίσση, Πέτρο Σπυρόπουλο, Χρήστο Μαλάκη να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σάτιρα που αφορά δύο τίμιες οικογένειες που αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία.

Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ-μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της “επαναστατημένης” Αντωνίας, γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης ενός αναρχικού μπάτσου, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Και η ζωή όλων, γίνεται πιο όμορφη και συνάμα πιο ρημαγμένη.

Info

Φρυνίχου | Πρεμιέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Φρυνίχου 14, Πλάκα | τηλ: 2103222464 & 2103236732

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη 21.15 | προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηριων: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο, 5 Ανέργων

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα θεατρικά νέα για τις σκηνές της πόλης αλλά και να κερδίζετε προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις; Τότε κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook, αποκλειστικά για την κατηγορία ΘΕΑΤΡΟ!

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share