Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένα εκρηκτικό και απόλυτα συνειρμικό έργο: Μαύρη Γαλήνη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

28 Νοεμβρίου 2016
Ένα εκρηκτικό και απόλυτα συνειρμικό έργο: Μαύρη Γαλήνη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το εκρηκτικό και απόλυτα συνειρμικό κείμενο του Δ. Ν. Μαρωνίτη βρίσκει ξανά φωνή και όψη στη σκηνή, ως φόρος τιμής στον δημιουργό του.

Γραμμένο σε κελί απομόνωσης το 1973, πάνω σε φθαρμένες χαρτοπετσέτες, ένα ημερολόγιο απελπισίας και εγκλει-σμού, συνδιαλέγεται με το παρόν, σε μια δημόσια ιδιωτική συνθήκη. Το πρόσω-πο του ‘ημερολογίου’ μέσα από μιαν απρόσμενη επιδρομή της μνήμης, αιωρού-μενο μεταξύ γενναιότητας και δειλίας, εξομολογείται, προσπαθεί να αποδιώξει με αξιοπρέπεια τη μαύρη μνήμη για να συναντήσει την γαλήνη του.

Για ‘‘ένα κείμενο βαθύ, αυθόρμητο και εκρηκτικό που διαθέτει κρυμμένους θη-σαυρούς”, κάνει λόγο ο ηθοποιός υπογραμμίζοντας: “Σχεδόν χρωστάω στον Μαρωνίτη την Μαύρη Γαλήνη σαν φόρο τιμής. Μέσα από αυτήν συναντή-θηκα με έναν άνθρωπο που θα χαρακτήριζα βαθύ αισθηματία και νομίζω ότι μάλλον έτσι έφυγε, πλήρης αισθημάτων και όχι πλήρης ημερών”.

Μια performance με αφορμή το κείμενο του Δ.Ν. Μαρωνίτη.

Ιnfo

Δώμα

Από 12.12.2016 μέχρι 10.1.2017

ΩΡΕΣ

Δευτέρα 21:15

Τρίτη 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 12€

Φοιτητικό 10€

Ανέργων 8€

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα θεατρικά νέα για τις σκηνές της πόλης αλλά και να κερδίζετε προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις; Τότε κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook, αποκλειστικά για την κατηγορία ΘΕΑΤΡΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στο Μυαλό του Δανιήλ Χαρμς: Ένας σκονισμένος χορός βγαίνει από το ντουλάπι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου!

«La Cocinera»: Η Κούβα του 1959 στο Αγγέλων Βήμα

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share