Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όλες του κόσμου οι φωνές: Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 21 Μαρτίου

5 Μαρτίου 2024 15:01
synaulia oles tou kosmou oi mousikes

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση και στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο "Όλες του κόσμου οι φωνές", θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 20.30.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο «μεταφράζουν» σε ήχους τα νοήματα των λέξεων που άφησαν παρακαταθήκη κορυφαίοι συγγραφείς, επιχειρώντας να αγγίξουν τις συχνά «θαμμένες» μας ευαισθησίες. Εργαλείο τους, ο απέριττος συνδυασμός φωνής και πιάνου, που εγγυάται τη διαυγή μετάδοση των νοημάτων του εκάστοτε κειμένου, επιτρέποντας στο κοινό να αντιληφθεί απρόσκοπτα τη σκέψη των δημιουργών στην πρωταρχική της μορφή.

Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.) μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφεύσουν το κοινό στη συναυλία της 21ης Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης και συμβολικό ορόσημο της κατίσχυσης του φωτός έναντι του σκότους.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ώρα έναρξης: 20.30

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15 • Φοιτητικό, παιδικό: €10

Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share