Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός για μουσικούς με αναπηρία όρασης: Η Αναστασία Μουστακάτου εκπροσωπεί την Ελλάδα - «Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου...»

Στηρίξτε την Ελληνική Συμμετοχή - Στηρίξτε την Αναστασία!

27 Απριλίου 2023 12:13
2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός για μουσικούς με αναπηρία όρασης: Η Αναστασία Μουστακάτου εκπροσωπεί την Ελλάδα - «Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου, ν' ακούς αυτό που λέει τώρα η καρδιά σου», μας προτρέπει με τη γλυκιά της μπαλάντα η Αναστασία Μουστακάτου εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης, International Low-Vision Song Contest - ILSC 2023, ύστερα από ψηφοφορία ανάμεσα σε 5 τραγούδια που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) ως εταίρος της διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού.

Η Αναστασία είναι 21 χρονών, ζει στις Αχαρνές, γεννήθηκε με χαμηλή όραση λόγω βλάβης στον αμφιβληστροειδή, μια κατάσταση επιδεινούμενη που οδήγησε σε τύφλωση σε ηλικία περίπου 12 ετών.

Επιπλέον σε ηλικία 5 ετών απέκτησε μόνιμη βαρηκοΐα.

Παρόλες τις δυσκολίες όμως, τίποτα δεν την εμπόδισε να ασχοληθεί με πράγματα που αγαπά, χάρη στο πείσμα και τη δύναμη της ψυχής της.

Άριστη μαθήτρια στο σχολείο, σημαιοφόρος στο γυμνάσιο και στο λύκειο, σήμερα σπουδάζει στο 3ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ.

Αναστασία Μουστακάτου
Αναστασία Μουστακάτου

Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την ποίηση, το μοντέρνο χορό και το χορό latin.

Ξεκίνησε τη μουσική μόλις 4 χρόνια πριν, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου στο ΚΕΑΤ και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησε και μαθήματα κιθάρας τα οποία συνεχίζει και σήμερα.

Παράλληλα τα τελευταία 2 χρόνια παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας και φωνητικής και σε ωδείο στις Αχαρνές.

Αμέσως αγάπησε τη μουσική και παρόλο το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που ασχολήθηκε με αυτή, έχει ήδη γράψει πολλά τραγούδια, τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους.

Έγραψε το τραγούδι “Αυτό που λέει η καρδιά σου” περίπου 1 χρόνο πριν, εμπνευσμένη από τις επιδόσεις της στη μουσική μετά από μόλις 3 χρόνια ενασχόλησης, με σκοπό να παροτρύνει τον κόσμο να ακολουθεί τα όνειρά του, να μην εγκαταλείπει και να πιστεύει στον εαυτό του.

Εκπροσωπώντας πλέον την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό θέλει να βοηθήσει να γίνει γνωστή η διοργάνωση στο ευρύ κοινό και ο κόσμος να εξοικειωθεί με την αναπηρία.

Στο τραγούδι συμμετέχει με βιολί η Εμμανουέλα Μασούρου, επίσης με αναπηρία όρασης. Η Εμμανουέλα είναι 26 χρονών, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ με πτυχίο στη βυζαντινή μουσική και στο βιολί. Παίζει διάφορα μουσικά όργανα, διδάσκει μουσική και συμμετέχει σε χορωδίες και μουσικά γκρουπ.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μουσικοί με αναπηρία όρασης από 24 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ζωντανά και διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαϊου 2023 στις 21.00.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαγωνισμό στο κανάλι του YouTube https://youtube.com/live/mPsjWArmL-E?feature=share

Μετά την παρουσίαση των τραγουδιών θα γίνει η ψηφοφορία όπου μπορούμε να ψηφίσουμε και τη χώρα μας!

Στηρίξτε την Ελληνική Συμμετοχή ! Στηρίξτε την Αναστασία !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ακούστε το Τραγούδι “Αυτό που λέει η καρδιά σου” της Αναστασίας Μουστακάτου, στο κανάλι της στο YouTube «Αναστασία Μουστακάτου»

Μουσική: Αναστασία Μουστακάτου

Στίχοι: Αναστασία Μουστακάτου

Ερμηνεία: Αναστασία Μουστακάτου

Κιθάρα: Αναστασία Μουστακάτου

Βιολί: Εμμανουέλα Μασούρου

Ηχογράφηση: Τάσος Μπιμπίκος

Επεξεργασία βίντεο: Ελένη Μουστακάτου

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share