Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Η θρυλική πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες ερμηνεύει έργα Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μην το χάσεις!

23 Ιανουαρίου 2023 12:08
Η θρυλική πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες ερμηνεύει έργα Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H σπουδαία, διεθνούς φήμης πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ.. προκειμένου να συμπράξει με την διακεκριμένη ελβετική ορχήστρα δωματίου Festival Strings Lucerne.

Παράλληλα, έρχεται η μεγάλη γιορτή πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η μουσική αυτή βραδιά θα περιλαμβάνει αποκλειστικά με έργα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν ερμηνεύοντας με την Μαρία Ζοάο Πίρες να ερμηνεύει το Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο σε ντο ελάσσονα και τον εξάρχοντα και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Daniel Ντάνιελ Ντοντς να την καθοδηγήσει μουσικά, από το αναλόγιο, σε δύο ακόμη έργα της μπετοβενικής παρακαταθήκης, τη διάσημη ορχηστρική Εισαγωγή «Κοριολανός» και στην κοσμαγάπητη «Ηρωική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα.

H συναυλία εντάσσεται στον Κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές – Μεγάλες Ορχήστρες.

«35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής»: Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο ταλαντούχος Στέφανος Κορκολής, έρχεται σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 20.30, για να γιορτάσει 35 χρόνια εμβληματικής πορείας στη μουσική.

Επί σκηνής μαζί του η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, το συγκρότημά του και οι εκλεκτοί του καλεσμένοι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη. Σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, διεύθυνση ορχήστρας ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Παράλληλα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν «ζωντανοί στο Κύτταρο».

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας, που έχει διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις μοναδικές του συνθέσεις, αλλά και τις αξεπέραστες επιτυχίες που έχει γράψει για σημαντικούς ερμηνευτές (Δημήτρης Μητροπάνος, Νάνα Μούσχουρη, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Βίκυ Λέανδρος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Μάριος Φραγκούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη, αλλά και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, όπως οι Dulce Pontes, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Luca Carboni, Jose Carreras, Teresa Berganza Vargas) ή έχει ο ίδιος τραγουδήσει, έρχεται για μία μαγική μουσική παράσταση, στην οποία θα παρουσιάσει και συμφωνικά του έργα.

Θα λέγαμε πως, αν η τέχνη είναι ένας δημιουργικός λαβύρινθος, ο Στέφανος Κορκολής είναι ίσως ο μόνος που περπάτησε σε όλους τους διαδρόμους του, αφήνοντας σε αυτούς τόσο έντονο το «αποτύπωμά» του.

Μια λαμπρή πορεία 35 ολόκληρων χρόνων, γεμάτη επιτυχίες και συναισθήματα στη σκηνή του Μεγάρου, με έναν απρόσμενο τρόπο. Η σύμπραξη του Στέφανου Κορκολή με τη συμφωνική ορχήστρα και το συγκρότημα του, που αποτελείται από έξι εξαιρετικούς μουσικούς, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, δημιουργώντας νέα ακούσματα πάνω στις πολυάριθμες και διαχρονικές επιτυχίες του.

35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής

Δύο μέρη μιας συναυλίας. Δύο διαφορετικές υφολογικές εκφάνσεις του ίδιου συνθέτη, που αποδεικνύουν την πολυσχιδή του δημιουργία στη μουσική σκηνή θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι θεατές της βραδιάς της 25ης Ιανουαρίου. Τη βραδιά αυτή, ακόμη, ο συνθέτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το κονσέρτο για μπουζούκι, πιάνο και ορχήστρα που είχε γράψει το 1987 με σολίστ τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο Στέφανος Κορκολής επέλεξε όλα τα έσοδα της βραδιάς να διατεθούν στους σκοπούς της Axion Hellas, μιας εθελοντικής οργάνωσης που, με τη συνεισφορά των μελών και των δωρητών της, χωρίς να χρησιμοποιεί πόρους του Δημοσίου, στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Info
35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής
Προπώληση megaron.gr
Παραγωγή Λυκόφως ΑΜΚΕ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share