Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3 μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

Η διασκέδαση στα καλύτερά της!

16 Ιανουαρίου 2023 08:32
3 μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα είναι μία από τις πιο «ζωντανές» πόλεις του κόσμου, καθώς η μουσική είναι βασικό στοιχείο της διασκέδασης και του πολιτισμού, για την πρωτεύουσα. Ενώ, γεγονός είναι ότι σε καθημερινή βάση, διάφορα μουσικά σόου και συναυλίες «τρέχουν» στην πόλη.

Πάμε να δούμε 3 μουσικές εκδηλώσεις που «παίζουν» σήμερα στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5 συναυλίες που έρχονται το 2023 και κάνουν τη νέα χρονιά καλύτερη.

Θανάσης Αλευράς 40 + Βγαίνω

Ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχημένες εμφανίσεις του στην" Ταράτσα του Φοίβου" και στην επιθεώρηση" Τι ζούμε ρε" στο Θέατρο Άλσος, αλλά και στα τηλεοπτικά " Νούμερα" του Φοίβου Δεληβοριά, ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει τώρα, για πρώτη φορά, ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα στο VOX!

Ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτυ που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν!

Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βέβαια είναι πια 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο.

Όπως λέει και ο ίδιος "Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού, άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι της έναρξης το είχε ήδη γράψει ο φίλος μου Αντώνης Θυσιάδης και το είχε μελοποιήσει ο Νίκος
Μερτζάνος. Έτσι είπα ο τίτλος να γίνει " 40plusΒγαίνω". Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του '80"

Θανάσης Αλευράς  40 + Βγαίνω

Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες.

Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτης Ελένη Γκασούκα, ο soul mate Φοίβος Δεληβοριάς και ο απροσδόκητος Γιώργος
Παυριανός, που ξαφνικά εμφανίστηκε και έδωσε κείμενα και στίχους. Κείμενα έχει γράψει επίσης και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα.

Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρού του Νότου

Με την Ιουλία, τον Πέτρο και τη μπάντα του θα μας περιμένει στην αγαπημένη σκηνή του Νέου Κόσμου για να ξεκινάει η εβδομάδα με τα τραγούδια του. Μια συνάντηση που περιμέναμε καιρό και μας είχε λείψει. Κι ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.

Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρού του Νότου

Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί και στην τρομπέτα, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα και τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά.

Δήμος Βρύζας σόλο στο Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Επιστροφή για όλους λοιπόν στις αρχές του 2023 και... από Δευτέρα σε Δευτέρα μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα το βράδυ, στις 21.30 ακριβώς.

Ο βιολιστής και αυτοσχεδιαστής Δήμος Βρύζας σε ένα σόλο σετ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η συναυλία αποτελεί τη δεύτερη "στάση" του αυτοσχεδιαστή σε ένα μίνι τουρ που θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου στο Cafe OTO του Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βρύζας, ενεργός στην ευρωπαϊκή σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, συνεργάζεται και ηχογραφεί με σημαντικούς αυτοσχεδιαστές/στριες. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο ή τη Δανία.

Δήμος Βρύζας σόλο στο Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων

Είναι μέλος του drone αυτοσχεδιαστικού τρίο "Life Only" (Fred Frith, Diego Aguirre), του ντουέτου Miracapillo/Vryzas (Valeria Miracapillo), του ντουέτου Karbacher/Vryzas (Eva-Maria Karbacher) καθώς και του ελληνικού τρίο "The Coal" (με τους Σίμο Ρινιώτη και Γιάννη Αράπη).

Η μουσική του διαδρομή μαρτυρά ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική έως τη rock, τη noise και την ambient. Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται σήμερα προς τη διερεύνηση των ηχητικών ορίων του βιολιού, τον πειραματισμό με το κοντράστ ακουστικού/ηλεκτρονικού ήχου και την αναζήτηση νέων τρόπων μουσικής έκφρασης.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share