Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Σμυρνέïκα Μινόρε» με την Γλυκερία στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

11 Ιανουαρίου 2023 14:16
«Σμυρνέïκα Μινόρε» με την Γλυκερία στο Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γλυκερία, διαχρονική ερμηνεύτρια ξεχωριστής ευαισθησίας και εκφραστικότητας, και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής σε ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής, σε μια διαδρομή με μοναδικές ερμηνείες και έθνικ διάθεση, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μας μεταφέρουν τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του1922…

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τσιβούλας και η Κατερίνα Μελίτη έρχονται live στο «ΕΝΘΥΜΙΟΝ».

«Σμυρνέïκα Μινόρε» με την Γλυκερία

Λίγα λόγια για την Γλυκερία

Η Γλυκερία είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. Σύμφωνα με τον «Κατάλογο της Ελληνικής Δισκογραφίας» συγκαταλέγεται (μετά από τις Χάρις Αλεξίου και Άννα Βίσση) στις εμπορικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Η οικογένειά της έχει ρίζες από την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας. Η μητέρα της είχε καταγωγή από την Κρήτη. Η Γλυκερία γεννήθηκε στο χωριό Άγιο Πνεύμα Σερρών στις 16 Νοεμβρίου του 1953. Από πολύ μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από τα Μικρασιατικα τραγούδια και το ρεμπέτικο από την οικογένειά της, με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει μέσα της σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1974 στην τηλεοπτική εκπομπή Να η Ευκαιρία, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική μουσική σκηνή ήταν το ίδιο έτος στην ταβέρνα Λητώ στην Πλάκα.

Κλείστε εδώ το εισιτήριο σας

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share