Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Λαιμός γιορτάζει 50 χρόνια στη μουσική & σας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μην το χάσεις!

17 Νοεμβρίου 2022 08:20
Ο Γιώργος Λαιμός γιορτάζει 50 χρόνια στη μουσική & σας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ μια μεγάλη γιορτή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο εφοπλιστής και συνθέτης Γιώργος Λαιμός γιορτάζει 50 χρόνια στη μουσική και τη θάλασσα και μας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι που θα αγγίξει τις ψυχές και θα ξυπνήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Μαζί του οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Ηρώ Σαΐα, Δέσποινα Ολυμπίου, Demy, Άκης Δείξιμος, Φώτης Παπαζήσης, Στέλιος Καρπαθάκης, Κωνσταντία, Ασπασία Λαιμού, Κατερίνα Λαιμού και παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, μας καλούν να γίνουμε συνεπιβάτες , σε μια μουσική διαδρομή διάρκειας 50 χρόνων.

Για πρώτη φορά θα συνοδέψει στον Γιώργο Λαιμό στο πιάνο, κουϊντέτο εγχόρδων. Στη συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα ορχηστρικά κομμάτια του συνθέτη αλλά και τραγούδια των οποίων υπογράφει τη μουσική.

 Γιώργος Λαιμός

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσο τα τραγούδια όσο και τα ορχηστρικά κομμάτια του Γιώργου Λαιμού έχουν ένα μεγάλο και «φανατικό» κοινό.

Στη μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά από αυτά. Ανάμεσα τους «Μη με ρωτάς», «Χαράματα», «Inception» , «Είμαι εδώ» , «Ποτέ» ,«Ένας χωρισμός».

Δύο μεγάλες αγάπες κυριαρχούν στη ζωή του Γιώργου Λαιμού: Η μουσική και η θάλασσα. Συνδέονται μεταξύ τους άρρηκτα , επηρεάζουν η μία την άλλη και διαμορφώνουν το καλλιτεχνικό στίγμα του Γιώργου Λαιμού που με την ίδια μαεστρία τιθασεύει κύματα και νότες.

 Γιώργος Λαιμός

Πηγή έμπνευσης η θάλασσα για το Γιώργο Λαιμό του δίνει το «υλικό» για να δημιουργήσει τα έργα του.

Πηγή δύναμης η μουσική του δίνει τα όπλα για να αντιμετωπίσει τα κύματα της θάλασσας και της ζωής και γίνεται το «μέσον» που βοηθά το συνθέτη να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο καθώς όλα τα έσοδα του από τη δισκογραφία και τις συναυλίες ο Γιώργος Λαιμός τα διαθέτει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων της συναυλίας θα δοθούν στην ΣΥΝ- ΕΝΩΣΗ.

Κοιτάζοντας τον Γιώργο Λαιμό μπροστά στο πιάνο , να παραδίνεται ψυχή τε και σώματι στις νότες και να «δραπετεύει» από την πραγματικότητα για να μεταβεί στο δικό του μουσικό σύμπαν και να μας χαρίσει τις μελωδίες του, θυμάται τη φράση του Νίτσε : «Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος».

Όσοι γνωρίζουν το πάθος με το οποίο ο Γιώργος Λαιμός υπηρετεί τη μουσική μπορούν εύκολα να καταλάβουν ότι αυτή η φράση τον αντιπροσωπεύει απόλυτα. Στα 50 χρόνια της ενασχόλησης του με τη μουσική ο συνθέτης αυτοαναλύεται και παράλληλα αναλύει και διερευνά σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή: Το μεγαλείο και τις αδυναμίες της.

 Γιώργος Λαιμός

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας ορχηστρικά κομμάτια που ανακαλούν μνήμες και «απεικονίζουν» με γλαφυρό τρόπο πράγματα «αόρατα»: Την ελπίδα που γίνεται όραμα, την αγάπη, τη δύναμη που κρύβει η ανθρώπινη ψυχή.

Ο θεατής της συναυλίας θα ακούσει τις νότες και το μυαλό του θα περιηγηθεί στις πιο δυνατές στιγμές που έχει ζήσει.

Με αναφορές στην κλασσική και στην κινηματογραφική μουσική τα ορχηστρικά κομμάτια του Γιώργου Λαιμού καταδεικνύουν ότι την επιδραστικότητα της μουσικής του. Ανάλογης δυναμικής είναι και τα τραγούδια των οποίων τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Λαιμός.

Μπαλάντες και κομμάτια με ροκ και pop στοιχεία μας θυμίζουν ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Με τη μαγική δύναμη που μόνο οι νότες διαθέτουν οι θεατές που βρίσκονται στο κοινό των συναυλιών του Γιώργου Λαιμού γίνονται ένα. Τραγουδούν όλοι μαζί με το συνθέτη να επιτυγχάνει το στόχο του: Τη μέθεξη του κοινού του στη χαρά, στην αγάπη, στον έρωτα, σε όλα τα όμορφα αυτής της ζωής.

Ο Γιώργος Λαιμός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Γιώργος Λαιμός και οι καταξιωμένοι συνεργάτες του μας περιμένουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη από τη μαγεία της μουσικής.

Ενορχηστρωση: Λεωνίδας Τζίτζος & Αλέξανδρος Τράμπας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ηρώ Σαΐα, Δέσποινα Ολυμπίου, Demy, Άκης Δείξιμος, Φώτης

Παπαζήσης, Στέλιος Καρπαθάκης Κωνσταντία, Ασπασία Λαιμού, Κατερίνα Λαιμού και η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του Ναυτικού Eπιμελητηρίου Ελλάδος

Info

Γιώργος Λαιμός: 50 χρόνια θάλασσα και μουσική
Δημοτικό θέατρο Πειραιά Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα Έναρξης: 20.30

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Θεάτρου

TICKET SERVICES

Δείτε όλη τη δισκογραφία του Γιώργου Λαιμού ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share