Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

5 + 1 συναυλίες και live μουσικές στην Αθήνα για σήμερα 11 Νοεμβρίου

Εσύ που θα διασκεδάσεις απόψε;

11 Νοεμβρίου 2022 08:42
5 + 1 συναυλίες και live μουσικές στην Αθήνα για σήμερα 11 Νοεμβρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι" και μιας και ήρθε επιτέλους, αυτή η πολυπόθητη ημέρα της εβδομάδας, είναι ευκαιρία να βγούμε έξω για ένα ποτάκι και να απολαύσουμε λίγη καλή μουσική, μαζί με φίλους.

Πάμε να δούμε λοιπόν 6 μουσικά γεγονότα που μπορείς να απολαύσεις σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Νατάσα Θεοδωρίδου στην Ακτή Πειραιώς

Το ιστορικό μαγαζί της οδού Πειραιώς ανακαινίζεται ριζικά δημιουργώντας μια νέα εποχή, ανανεώνεται και μετατρέπεται σε ένα υπερσύγχρονο, ολοκαίνουριο χώρο, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η δική μας Νατάσα καινοτομεί και πάλι, ανεβαίνοντας στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς… νωρίς!
Μας υποδέχεται λοιπόν η ίδια, ξεκινώντας το μουσικό της πρόγραμμα στις 22.30, και μας τραγουδά τις αμέτρητες επιτυχίες της, νέες αλλά και κλασικές.

Δίπλα της ο ταλαντούχος Γιώργος Κακοσαίος, που έχει ήδη αγαπηθεί πολύ.

Νατάσα Θεοδωρίδου

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Σταυρό του Νότου

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση εκεί, ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανεβαίνει ξανά στην Κεντρική Σκηνή με συγκίνηση και με ματιά στο μέλλον αφού θα παρουσιάσει νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του.Μαζί του η εκρηκτική Ξένια Ντάνια και η μπάντα του που θα απογειώνει κάθε βραδιά.

Κωστής Μαραβέγιας

Κάνε εδώ την κράτησή σου

Ο D3lta στο Faust

Ο Ελληνοβρετανός τραγουδιστής και songwriter D3lta μας συστήθηκε επίσημα το 2021 μέσα από τρία νέα τραγούδια, τα Hypocrites, Hey You και φυσικά το hit single Strange (κυκλ. τον Απρίλιο) που συνεχίζει να ακούγεται δυνατά σε ραδιόφωνα, Shazam και Spotify.

​O D3lta γράφει ο ίδιος μουσική και στίχους δίνοντας στα τραγούδια του μια true rock χροιά η οποία χαρακτηρίζει και τον ήχο των ζωντανών του εμφανίσεων!

Το καλοκαίρι που αφήνει πίσω του είναι - όπως λέει - once in a lifetime!

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο D3lta μας περιμένει για ένα highly recommended live στο stage του Faust. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Pale Roth.

D3lta

Κάνε εδώ την κράτησή του

Ο Γιάννης Διονυσίου live στο ΙΛΙΟΝ plus

Η μουσική παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια από τον πρόσφατο πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό του δίσκο και από συμμετοχές του σε άλλες πρωτότυπες συλλογές, αλλά και κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής παράδοσης. Κάθε Παρασκευή, μέρος της μουσικής παράστασης θα αφιερώνεται σε έναν αγαπημένο τραγουδιστή κάθε φορά που στιγμάτισε την καλλιτεχνική πορεία και τις επιλογές του Γιάννη μέχρι σήμερα.

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση στο μεγάλο φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα και τη μεγάλη έκταση της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

Γιάννης Διονυσίου

Κάνε εδώ την κράτησή σου

All Right band στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η πιο εκρηκτική Blues band της Αθήνας, έρχεται να μας μεταφέρει στις γειτονιές του Μισισιπή και της Νέας Ορλεάνης με έναν άκρως ηλεκτρικό ήχο, φλερτάροντας ενίοτε με θρυλικά τραγούδια της rock και της rock’n’roll σκηνής. Το τρένο των All Right ξεκινάει από τον Robert Johnson, σταματάει στους Muddy Waters και Elmore James, κάνει μια παράκαμψη στη γειτονιά του Rory Gallagher και του Jimi Hendrix και φτάνει μέχρι τους BB King, Albert King, Eric Clapton και Joe Bonamassa.

Η ξεχωριστή ερμηνεία του Δημήτρη Λάιου και η κιθαριστική performance του Δημήτρη Νίτη αποδίδουν με σεβασμό και δυναμική τα διαχρονικά αυτά τραγούδια.

ALL RIGHT BAND

Κάνε την κράτησή σου εδώ

Les Trois Femmes Swinging on the Train

Για 2η χρονιά οι τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες των Les Trois Femmes θα μας παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν την σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Μια αισθητική που θα επηρεάσει όλες τις τέχνες και τις εκφάνσεις των κοινωνιών του δυτικού κόσμου και θα σημάνει την γέννηση της τζαζ, με μια σειρά συνθετών και ερμηνευτών που θα αλλάξουν τη μουσική για πάντα.

Les Trois Femmes Swinging on the Train

Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20' και του 30' με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης. Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου. Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

Κάνε εδώ την κράτησή σου

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share