Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Όλη η ιστορία της techno για μια βραδιά στην Αθήνα!

Blend presents “Techniques“ with Richie Hawtin & Sven Väth + Julian Jeweil

30 Σεπτεμβρίου 2022 11:22
Όλη η ιστορία της techno για μια βραδιά στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Techniques επιστρέφει μετά από τρία χρόνια (αναγκαστικής) απουσίας για να γιορτάζει τα 10 χρόνια του, και να ενώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πιο συναρπαστικής μουσικής σκηνής στον πλανήτη, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στον Βοτανικό.

Παράλληλα, μην χάσετε τους Anser x Eversor, Buzz x Dolos και Εθισμός ζωντανά στο Θέατρο Βράχων.

Από την πρώτη του εμφάνιση, το πολυσυζητημένο φεστιβάλ του Blend Athens πάντα έδινε το κάτι παραπάνω στην Αθηναϊκή clubland, φιλοξενώντας τα πιο δυνατά ονόματα του χώρου. Φέτος επιλέγει να επισφραγίσει τη δυναμική του, παρουσιάζοντας διάσημους, καταξιωμένους, αγαπημένους συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Ο πρωτοπόρος Richie Hawtin… πάντα μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις και στον τρόπο που παρουσιάζει τη μουσική του στο κοινό. Γεννημένος στην Αγγλία, μεγάλωσε στον Καναδά, όμως ξεκίνησε την καριέρα του από την Αμερική και την πρωτεύουσα της techno, το Detroit, για να ηγηθεί του δεύτερου δημιουργικού κύματος που ήρθε από εκεί στις αρχές τις δεκαετίας του ’90. Ως Plastikman κυκλοφόρησε κάποιες από τις πιο επιδραστικές δουλειές, που ξέφυγαν από τα στενά όρια της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Η καλλιτεχνική έκφρασή του πάντα συνομιλούσε με άλλες μορφές τέχνης – ο Richie έχει συνεργαστεί με τα Grand Palais και Centre Pompidou στο Παρίσι, με το Guggenheim και τη Gagosian Gallery στη Νέα Υόρκη, με τη Sydney Opera House, με τον Raf Simons της Prada, με τον χορογράφο Enzo Cosimi για την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2006 και η λίστα συνεχίζεται.

Όλη η ιστορία της techno για μια βραδιά στην Αθήνα!

Ο αεικίνητος Sven Vath… 41 χρόνια εκρηκτικής καριέρας στον χώρο του DJing, διαμόρφωσε την κουλτούρα του clubbing με τον πιο πρωτοποριακό τρόπο. Από το Omen Club και το φουτουριστικό Cocoon στη Φρανκφούρτη, στα Cocoon events στην Ίμπιζα και στην Cocoon Events Worldwide, ο Svenέμαθε σε όλους πώς πρέπει να στήσεις μια μοναδική clubbing εμπειρία, που μένει στην ιστορία. Συγχρόνως, με την Cocoon Recordings κατάφερε να φτιάξει μια δισκογραφική ετικέτα που στέγασε κάποιες από τις πιο ποιοτικές και κλασικές στιγμές στην ιστορία της techno, η Cocoon ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς. Απολαμβάνοντας, πλέον, τον σεβασμό και τα εύσημα για την προσφορά του, ο Sven Vath βραβεύεται στη χώρα του και ετοιμάζει εκθέσεις και βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανική σχολή της techno, αφού ήταν ένας από αυτούς που τη δημιούργησαν και τη βοήθησαν να κατακτήσει τα dancefloors παγκοσμίως.

Η παρουσία του Richie, του Sven και του Julian Jeweil στα decks θα ενισχυθεί από εντυπωσιακά visuals, τα οποία αναλαμβάνει το team του Hawtin, και συγκεκριμένα η βραβευμένη designer και audiovisual artist, Joelle Charlotte Snaith. Η Snaith προγραμματίζει μία μοναδική εμπειρία, κατά την οποία θα εξερευνήσει live τη σύνδεση και τη σχέση μεταξύ ήχου και ύλης, μεταμορφώνοντας το αίσθημα των καλλιτεχνών και του κοινού σε μία εικόνα που μπορείς να δεις, να νιώσεις και να ακούσεις.

Ο ήχος, όπως πάντα, θα είναι custom made και high-end, ανάλογος του εκτοπίσματος των καλλιτεχνών.

Η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία μητρόπολη της techno, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου για το Techniques 2022!

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share