Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Εγώ για δύο": Το teaser του νέου τραγουδιού του Χρήστου Μάστορα κυκλοφόρησε

Θα κολλήσετε...

21 Σεπτεμβρίου 2022 15:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εκπληκτικός και ταλαντούχος Χρήστος Μάστορας ερμηνεύει με τον εξαιρετικό του τρόπο το «Εγώ Για Δύο», ένα τραγούδι από την εμβληματική συλλογή για τα 20 χρόνια της Ελεάνας Βραχάλη στη δισκογραφία, «Παιδί Δικό Σου», στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής και θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Records.

Ο πολυτάλαντος frontman του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος της χώρας, τις MEΛISSES, «ντύνει» με την ξεχωριστή, υπέροχη και αισθαντική φωνή του ένα μοντέρνο ζεϊμπέκικο της σπουδαίας στιχουργού Ελεάνας Βραχάλη, σε μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2009, με ερμηνεύτρια την Τάνια Τσανακλίδου.

Το «Εγώ Για Δύο» θα κυκλοφορήσει, μαζί με music video, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα μεταδίδεται από επιλεγμένα ραδιόφωνα.

Πάρτε γεύση από το τραγούδι μέσα από το teaser εδώ.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε το τραγούδι του Λευτέρη Αδριανού, "Όλα σου τα’ δώσε ο Θεός".

Για τον Χρήστο Μάστορα

Ο Χρήστος Μάστορας είναι τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος Melisses. Αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους κι επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, ενώ εξίσου πλούσια με την επαγγελματική του δραστηριότητα είναι και η κοινωνική του δράση.

Κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδίνο, ένα από τα ελληνοκατοικούμενα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας και ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 3,5 ετών.

Η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Κουκάκι, όπου ο ίδιος πήγε σχολείο, αλλά και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα. Στο Δημοτικό δημιούργησε με δύο φίλους του ένα γκρουπ, γράφοντας και ερμηνεύοντας στίχους πάνω στους έτοιμους ρυθμούς ενός αρμόνιου του πατέρα του. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας.

«Μικρός ήθελα να γίνω κιθαρίστας, αυτό ήταν το όνειρό μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο», έχει δηλώσει ο ίδιος. Ενώ φοιτούσε ακόμα στο Γυμνάσιο, άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την μουσική, ηχογραφώντας σε κασέτες τραγούδια των Πυξ Λαξ και έχοντας ως έμπνευση τον τραγουδιστή των Metallica, της αγαπημένης του μπάντας.

Από την κλασσική κιθάρα, πέρασε στην ηλεκτρική κι άρχισε να ηχογραφεί σε υπολογιστή, δημιουργώντας δικά του τραγούδια. Στο Λύκειο έφτιαξε την πρώτη μου μπάντα, τους True Illusion και έγραψε τα πρώτα του κομμάτια, ενώ σύντομα άρχισε να κάνει live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Ο Μάιος του 2008 στάθηκε κομβικός στη ζωή του, καθώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα MΕΛΙSSES, που εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της ελληνικής δισκογραφίας.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με τον Χρήστο Μάστορα στο τραγούδι, τον Θάνο Λαΐτσα στην κιθάρα, τον Κώστα Μαυρογένη στο μπάσο, τον Παντελή Κυραμαργιό στα πλήκτρα και τον Ιάκωβο Σαμψάκη στα ντραμς. Η σημερινή σύνθεση προέκυψε μετά τις αποχωρήσεις του Ιάκωβου Σαμψάκη (2015) και του Παντελή Κυραμαργιού (2017).

Το όνομα ΜΕΛΙSSES προέκυψε από ένα τυχαίο γεγονός, που αποδείχθηκε καρμικό. «Ήμασταν όλα τα μέλη του γκρουπ στο Θησείο και πίναμε ρακόμελα. Κάποια στιγμή, περνάει ένας τύπος και φωνάζει "εδώ τα καλύτερα μέλια, από τις καλύτερες μέλισσες!" Ένας από εμάς τσίμπησε την ατάκα κι έριξε την ιδέα στο τραπέζι να βγάλουμε το συγκρότημα Μέλισσες», έχει διηγηθεί σε συνέντευξή του ο Χρήστος Μάστορας.

Έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με το «Κρυφά», που παρέμεινε στο top 10 του ελληνικού ραδιοφώνου για 3 μήνες, ενώ τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album, με τίτλο «Μυστικό».

Μέχρι και σήμερα, έχουν 1 χρυσό δίσκο και 12 τριπλά πλατινένια, πλατινένια και χρυσά digital singles, 10 τραγούδια τους έχουν μπει στο top10 του ραδιοφωνικού chart και 5 singles τους έχουν παραμείνει περισσότερες από 70 εβδομάδες στο no1 του airplay. Παράλληλα, μετρούν περισσότερα από 450 εκατομμύρια YouTube views και 60 εκατομμύρια Spotify streams, έχουν κάνει πάνω από 1.300 live και έχουν εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα όλης της Ελλάδας, έχουν αποσπάσει 21 μουσικά βραβεία Mad VMA εκ των οποίων 9 φορές αυτό για το Καλύτερο Συγκρότημα και έχουν συνεργαστεί με περισσότερους από 30 καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share