Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Πέθανε o Astro: Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος UB40

Σε ηλικία 64 ετών

7 Νοεμβρίου 2021 14:27
Πέθανε o Astro: Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος UB40
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του βρετανικού συγκροτήματος ρέγκε UB40, ο Τέρενς Γουίλσον, πέθανε στα 64 του χρόνια έπειτα από σύντομη ασθένεια, ανακοίνωσε το συγκρότημά του. Ο Γουίλσον, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομά του Astro, έφυγε από τους UB40 το 2013 για να συμμετάσχει στην αποσχισθείσα μπάντα «UB40 featuring Ali Campbell and Astro».

«Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, καθώς πρέπει να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Astro απεβίωσε σήμερα έπειτα από μια πολύ σύντομη ασθένεια. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος χωρίς εσένα», ανέφερε το συγκρότημα σε μια ανακοίνωση στο Twitter αργά χθες το βράδυ (06/11).

Οι UB40 χαίρουν αναγνώρισης και επιτυχίας με single τους, όπως το Red red wine και το (I can't help) Falling in Love with you να κατακτούν κορυφαίες θέσεις στα βρετανικά αλλά και παγκόσμια μουσικά charts. Η μπάντα έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Μετά την αποχώρηση του από τη μπάντα το 2013, ο Astro και τα -επίσης πρώην- μέλη των UB40, Ali Campbell και Mickey Virtue δημιούργησαν ένα νέο εναλλακτικό σχήμα.

Για τον Astro οι UB40 αποτελούσαν τη φωνή έκφρασης της δυσαρέσκειας της εργατικής τάξης αναφορικά με πολιτικά και παγκόσμια ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία το 1978 και έπειτα. Την περίοδο δηλαδή που δημιουργήθηκε και έδρασε η μπάντα.

"Βίωσα το ίδιο μπάχαλο με τους περισσότερους μαύρους της δεκαετίας του 70", είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Guardian, θυμίζοντας τον νόμο "περί αγωγής", που επέτρεπε την σύλληψη ατόμων που θεωρούνταν "ύποπτα" και λάμβανε χώρα άκριτα και με ρατσιστικά κίνητρα.

"Ήταν μια εβδομαδιαία συνθήκη. Μας ήταν πιο δύσκολο να γράψουμε τραγούδια για τον έρωτα, παρά μαχητικούς στίχους. Ήταν ευκολότερο να γράψουμε για πράγματα που βιώναμε ή διαβάζαμε. Μας ήταν φυσικό


 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share