Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί όπερα στο Μέγαρο!

14 Νοεμβρίου 2017 16:41
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί όπερα στο Μέγαρο!

Τον «Ορφέα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Μας εκπλήσσει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, καθώς η νέα του δουλειά έχει να κάνει με την... όπερα. Πιο συγκεκριμένα, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του «Ορφέα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, το εμβληματικό μπαρόκ έργο που συχνά πιστώνεται και ως η πρώτη όπερα στην ιστορία της μουσικής, επιστρέφει στο Μέγαρο με τη μορφή μιας νέας παραγωγής σε σκηνοθεσία δική του και μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

Τιμώντας τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Κλάουντιο Μοντεβέρντι (1567-1643), το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, γνωστό για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες του, προσεγγίζει με τόλμη την παρτιτούρα του μεγάλου Ιταλού μουσουργού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Νίκης Ψυχογιού και οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα. Την κίνηση έχει αναλάβει η Ίριδα Κυριακοπούλου. O συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος αναδεικνύει τη ζοφερή ατμόσφαιρα του Κάτω Κόσμου, επεμβαίνοντας με τις διασκευές και τη ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου καθώς και με την επιμέλεια της μουσικής για το αυθεντικό τέλος της όπερας· ένα τέλος που διασώζεται μόνο ως κείμενο στο λιμπρέτο του Alessandro Striggio [Αλεσσάντρο Στρίτζο] (1607).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τα ουρλιαχτά γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στον σύντροφό της έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθηνάς!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: "Έπεσε" το Twitter για την υποψηφιότητα Ζαμπίδη! Το απίστευτο κράξιμο για τον Iron Mike και η... αποθέωση!

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο φημισμένος ισπανός τενόρος Juan Sancho, ενώ την Πρωθιέρεια του Διονύσου ερμηνεύει η Σαβίνα Γιαννάτου. Μαζί τους, ένα αξιόλογο καστ ελλήνων μονωδών: η Θεοδώρα Μπάκα (H Μουσική, Ιέρεια του Διονύσου), ο Χρήστος Κεχρής (Βοσκός), η Ειρήνη Μπιλίνη (Νύμφη), η Αναστασία Κότσαλη (Ευριδίκη), η Σοφία Πάτση (Αγγελιαφόρος), η Λένια Ζαφειροπούλου (Η Ελπίδα), ο Μάριος Σαραντίδης (Χάροντας), η Μαρία Παλάσκα (Περσεφόνη) και ο Πέτρος Μαγουλάς (Πλούτωνας).

Info
24 Νοεμβρίου 2017
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Και 25 Νοεμβρίου. Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Tιμές εισιτηρίων: 9 € (πολύτεκνοι, φοιτητικά, νέοι μέχρι 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+) ● 14,00 € ● 22,00 € ● 28,00 € ● 36,00 € ● 42,00 € ● 50,00 €

Πηγή: tospirto.net

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share