Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 5/10 - 11/10: «Ο μικρός αδελφός» και «Ένας άλλος κόσμος»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

5 Οκτωβρίου 2023 15:43
Οι ταινίες της εβδομάδας 5/10 - 11/10: «Ο μικρός αδελφός» και «Ένας άλλος κόσμος»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Στις κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (5/10 - 11/10) θα δούμε μεταξύ άλλων τον «μικρό αδελφό» και το «Ένας άλλος κόσμος». Με την ευκαιρία, δείτε τις προβολές του Cine Νοσταλγία για αυτή την εβδομάδα.

Ο μικρός αδελφός

Η σχέση μιας νεαρής μητέρας από την Ακτή Ελεφαντοστού με τα δύο αγόρια της στο Παρίσι των 80ς ορίζει τους κανόνες της δραματουργίας στο ακαταμάχητα συγκινητικό φιλμ της νεοφερμένης Λεονόρ Σεράιγ «Ο μικρός αδελφός» που ήταν υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα πέρυσι στις Κάνες.

Ένας άλλος κόσμος

Το δεύτερο σπουδαίο φιλμ του νέου προγράμματος είναι το «Ένας άλλος κόσμος» με το οποίο ο Στεφάν Μπριζέ και ο μόνιμος πρωταγωνιστής του Βενσάν Λεντόν ολοκληρώνουν την αντικαπιταλιστική τριλογία τους μετά από τα «Ο νόμος της αγοράς» και «Σε πόλεμο».

Αουτσάιντερς

Το κωμικοτραγικό «Αουτσάιντερς» του Kρεγκ Γκιλέσπι περιγράφει μια εξωφρενική αλλά πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία που δοκίμασε πριν από μερικά χρόνια τις αντοχές της Wall Street.

Blue Beetle

Η μπλοκμπαστεριά της εβδομάδας είναι η συμπαραγωγή των Warner- DC «Blue Beetle» που έχει την καινοτομία του πρώτου λατίνου υπερήρωα της μεγάλης οθόνης.

Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου

Το νέο animation της εβδομάδας είναι επίσης γαλλικής προέλευσης κι έχει τίτλο «Η Ζουγκλοπαρέα 2: Ο Γύρος του Κόσμου».

Απαγορευμένα Παιχνίδια

Τέλος σε επανέκδοση κυκλοφορούν το αντιπολεμικό αριστούργημα «Απαγορευμένα Παιχνίδια» του Ρενέ Κλεμάν, που γυρίστηκε το 1952.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share