Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/02 - 22/02: To «Close» που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών και η νέα ταινία της Marvel «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

16 Φεβρουαρίου 2023 10:45
Οι ταινίες της εβδομάδας 16/02 - 22/02: To «Close» που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών και η νέα ταινία της Marvel «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η δραματική ταινία «Close» που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, το ιρανικό δράμα «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και η φυσικά νέα ταινία της Marvel «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία».

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Close

Οι Λεό και Ρεμί είναι δύο 13χρονοι των οποίων η στενή φιλία γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους συμμαθητές τους. Ο Λεό ενοχλείται και προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Ρεμί, ο οποίος νιώθει σοκαρισμένος και αμήχανος.

1976

Στη Χιλή του 1976 η Κάρμεν, σύζυγος ευκατάστατου γιατρού, ακολουθεί τη συμβουλή του τοπικού ιερέα και περιποιείται έναν τραυματισμένο νεαρό. Ανακαλύπτοντας πως είναι ένας καταζητούμενος αντικαθεστωτικός, θα αρχίσει να αναθεωρεί όλα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία

Ένα πείραμα της Κέισι Λανγκ σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο παίρνει απρόβλεπτη τροπή και παρασέρνει εκεί όλη την οικογένεια του Σκοτ και της Χόουπ. Τώρα, τα μέλη της πρέπει να προσανατολιστούν σ’ ένα άγνωστο, απειλητικό σύμπαν και να βρουν τρόπο να επιστρέψουν σπίτι.

Η Παρέα των Θαυμάτων

Παρ’ όλο που δεν περνάει τις απαιτούμενες εξετάσεις, η σκανδαλιάρα νεράιδα Βιολέτα ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπων, γνωρίζεται με τη 12χρονη Μάξι και παγιδεύεται εκεί. Τώρα χρειάζεται τη βοήθειά της, αλλά κι εκείνη του κόσμου των νεράιδων, για να μπορέσει να επιστρέψει.

Ξεκουράσου

Η έγκυος Τζούλι και ο άντρας της μετακομίζουν στο καινούργιο, ευρύχωρο και απομονωμένο εξοχικό σπίτι τους. Μετά από ένα περίεργο ατύχημα, εκείνη είναι υποχρεωμένη να περάσει τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της στο κρεβάτι, όπου αρχίζει να ακούει ενοχλητικούς ήχους και να βλέπει απόκοσμες εικόνες.

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ένας άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μία ταινία με θέμα τον Χίτλερ. Από μια σειρά συμπτώσεων, του προσφέρεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος, αλλά και η ευκαιρία να σώσει τη γυναίκα που αγαπά. Η πραγματικότητα της ταινίας, όμως, θα μπερδευτεί με την αληθινή ζωή, με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share