Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 09/02 - 15/02: Το «Tár» με την υποψήφια για Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και η επανέκδοση του «Τιτανικού»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

9 Φεβρουαρίου 2023 10:13
Οι ταινίες της εβδομάδας 09/02 - 15/02: Το «Tár» με την υποψήφια για Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και η επανέκδοση του «Τιτανικού»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν το «Tár», με την υποψήφια για ένα ακόμη Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και το κοινωνικό δράμα των αδελφών Νταρντέν «Τόρι και Λοκίτα», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και η οι επανέκδοση του «Τιτανικού», που θα προβληθεί μόνο σε 3D.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιες είναι οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023.

Tár

Κορυφαία μαέστρος, η Λίντια Ταρ προετοιμάζει την παρουσίαση ενός βιβλίου και τη ζωντανή ηχογράφηση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Στο απόγειο της καριέρας της, η ζωή της αρχίζει να παίρνει δραματική τροπή.

Θόδωρος Αγγελόπουλος – Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι σκηνοθέτες Θόδωρος Αγγελόπουλος και Νίκος Παναγιωτόπουλος θα κάνουν μια χαλαρή συζήτηση για το έργο τους και τον κινηματογράφο γενικότερα. Η συνάντησή τους ζωντανεύει ηχητικά και οπτικά, σχολιασμένη από είκοσι ανθρώπους του ελληνικού σινεμά.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Αφού χρεοκοπεί η επιχείρησή του, ο στρίπερ Μάικ βρίσκει μια σπάνια ευκαιρία να ανακάμψει οικονομικά, όταν μια εύπορη ιδιοκτήτρια θεάτρου του προσφέρει τη σκηνή της για ένα τελευταίο φαντασμαγορικό σόου ερωτικού χορού.

Peter von Kant

Ο διάσημος σκηνοθέτης Πέτερ φον Καντ θα γνωρίσει, μέσω της πρώην μούσας του Σιντονί, τον όμορφο νεαρό Αμίρ, τον οποίο και θα ερωτευτεί. Θα του προτείνει να μοιραστεί το διαμέρισμά του και να τον βοηθήσει να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Ο Ισραηλινός φωτογράφος Μίσα Μπαρ-Αμ, διάσημος πολεμικός ανταποκριτής, περιγράφει τη μακρόχρονη, διακεκριμένη καριέρα του.

Τόρι και Λοκίτα

Η έφηβη Λοκίτα κι ο μικρός Τόρι είναι Αφρικανοί μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν στο Βέλγιο και καταλήγουν σε μια δομή ασυνόδευτων προσφύγων. Παγιδευμένοι από λαθρεμπόρους, πρέπει παράλληλα να πείσουν τις αρχές πως είναι αδέλφια, αλλιώς η Λοκίτα κινδυνεύει με απέλαση.

Μπλε Φεγγάρι

Η Ιρίνα προσπαθεί με κάθε τρόπο να φύγει για σπουδές στο Βουκουρέστι, μακριά από τον οικογενειακό κλοιό που την κάνει να ασφυκτιά. Μια σύντομη και περιπετειώδης ερωτική σχέση, όμως, θα περιπλέξει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά της.

Ο Θίασος

Από το 1939 ως το 1952 ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα παρουσιάζοντας την «Γκόλφω».

Τιτανικός (3D)

Η εκατοντάχρονη Ρόουζ, επιζήσασα του «Τιτανικού», διηγείται την ιστορία της πάνω στο θρυλικό υπερωκεάνιο, το οποίο απέπλευσε στις 10 Απριλίου του 1912 από το Σαουθάμπτον και δεν έφτασε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share