Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/02 - 08/02: Η ελληνική δραματική ταινία το «Καθαρτήριο» και η πολυανεμενόμενη «Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

2 Φεβρουαρίου 2023 18:17
Οι ταινίες της εβδομάδας 02/02 - 08/02: Η ελληνική δραματική ταινία το «Καθαρτήριο» και η πολυανεμενόμενη «Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η ελληνική δραματική ταινία το «Καθαρτήριο» και η πολυανεμενόμενη «Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα».

Χτύπος στην Καλύβα

Ενώ κάνουν διακοπές σε ένα απομονωμένο εξοχικό, ο Έρικ, ο Άντριου και η θετή κόρη τους δέχονται την επίσκεψη τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να πάρει οδυνηρές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Καθαρτήριο

Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο νεαροί συμμετέχουν σε βίαια επεισόδια. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι σε κρίση. Μια γυναίκα «επιτίθεται» σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερό του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες της σύγχρονης αθηναϊκής πραγματικότητας.

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, σε μια παραθαλάσσια πόλη της νοτιοανατολικής Αγγλίας, δύο υπάλληλοι μιας πάλαι ποτέ πολυτελούς κινηματογραφικής αίθουσας, ένας νεαρός Μαύρος και μια ψυχολογικά εύθραυστη σαρανταπεντάρα, θα αναπτύξουν μια κοινωνικά αταίριαστη σχέση. Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες.

Δυο Φίλοι και Ένας Ασβούλης

Οι Κνούτσεν και Λούντβιγκσεν είναι δυο ρέμπελοι μουσικοί που ζουν, μαζί με τον αγαπημένο τους ασβό, σε ένα σιδηροδρομικό τούνελ. Όταν μια επόπτρια τους κοινοποιεί την έξωσή τους, θα ξεκινήσουν να βρουν τον συγγενή τους και θρυλικό πειρατή Κάπτεν Κνούτσεν, βέβαιοι πως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Μέρες Ξηρασίας

Ο Εμρέ είναι ένας νεαρός εισαγγελέας, ο οποίος διορίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Τουρκίας. Προσπαθώντας να κάνει το καθήκον του, θα βρεθεί εξ αρχής δέσμιος των διαπλεκόμενων συμφερόντων ενός οπισθοδρομικού μικρόκοσμου.

Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Η κόρη της αυτοκράτειρας της Κίνας ταξιδεύει μέχρι το μόνο ελεύθερο γαλατικό χωριό για να ζητήσει βοήθεια ενάντια στους δολοπλόκους που έχουν αιχμαλωτίσει τη μητέρα της. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ προσφέρονται να βοηθήσουν, ξεκινώντας για ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Στον Ανοιχτό Δρόμο

Η Χας είναι μια 18χρονη κοπέλα που μεγαλώνει με τον πατέρα της σε μια αγροτική περιοχή των μεσοδυτικών πολιτειών. Όταν ο τελευταίος πεθάνει ξαφνικά, η Χας καλείται να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να θαφτεί στην πόλη όπου γεννήθηκε. Εκεί θα γνωρίσει τον Γουίλ, ένα μοναχικό νεαρό άνδρα με καλλιτεχνική κλίση που εργάζεται για να στηρίξει την οικογένειά του.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share