Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 15/12 - 21/12: Πρεμιέρα για το επικό «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

15 Δεκεμβρίου 2022 11:39
Οι ταινίες της εβδομάδας 15/12 - 21/12: Πρεμιέρα για το επικό «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, το επικό «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον και το το δράμα «Νυχτερινοί Επισκέπτες» με την Σαρλότ Γκενσμπούρ.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα της ταινίας «Joker: Folie à Deux».

Avatar: The Way of Water

Ο Τζέικ Σάλι ζει μια ήσυχη ζωή στην Πανδώρα με τη Νεϊτίρι και τα τέσσερα παιδιά τους. Μέχρι που οι Άνθρωποι του Ουρανού επιστρέφουν για να πάρουν εκδίκηση. Η ιστορία του «Avatar» επαναλαμβάνεται θεαματικότερη, καθώς για ακόμα μία φορά τα εκθαμβωτικά (υποβρύχια) εφέ και η ευφάνταστη σκηνογραφία προσπαθούν να προσδώσουν ενδιαφέρον σε μια αφόρητα απλοϊκή, επαναλαμβανόμενη πλοκή.

Zombi Child

Στην Αϊτή του 1962 ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς, για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα σχολείο του Παρισιού, μια Αϊτινή μαθήτρια εξομολογείται ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της.

Νυχτερινοί Επισκέπτες

Χωρισμένη και με δύο παιδιά στην εφηβεία, η Ελιζαμπέτ αναζητά δουλειά και μια πρόκληση στη ζωή της. Θα τις βρει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή και στο πρόσωπο μιας μοναχικής κοπέλας, την οποία περιθάλπει στο σπίτι της.

Χειροπαλαιστής

Ο 26χρονος Παναγιώτης, ιδιοκτήτης ενός επαρχιακού καφενείου, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και αποφασίζει να μετακομίσει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης.

Délicieux, το Πρώτο Εστιατόριο

Σερβίροντας ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του έμπνευσης, ο μάγειρας Πιέρ Μανσερόν απολύεται από τον δούκα του Σαμφόρ και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Απαρνιέται το πάθος του για τη μαγειρική, αλλά η άφιξη μιας μυστηριώδους γυναίκας που θέλει να γίνει μαθητευόμενή του θα τον κάνει να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.

Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους

Όταν ο γιος της Ραμπιγιέ, Τουρκάλας νοικοκυράς, μετανάστριας στη Βρέμη, συλλαμβάνεται στο Πακιστάν και φυλακίζεται στο Γκουαντάναμο, εκείνη θα ξεκινήσει μαζί με έναν Γερμανό δικηγόρο έναν άνισο αγώνα για την απελευθέρωσή του.

Μήδεια

Όταν μαθαίνει πως ο Ιάσονας εγκαταλείπει αυτήν και τα δυο παιδιά τους για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η Μήδεια ορκίζεται εκδίκηση.

Ιστορία(ες) του Σινεμά

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ αφηγείται τη (δική του) ιστορία της 7ης τέχνης.

Το Πολικό Εξπρές

Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα οκτάχρονο αγόρι που δεν πιστεύει στον Αϊ-Βασίλη επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share