Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 8/12 - 14/12: Η «Άγρια Νύχτα» με τον μεθυσμένο Άγιο Βασίλη και ο πολυαναμένος Καραγκιόζης στην μεγάλη οθόνη

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

8 Δεκεμβρίου 2022 10:27
Οι ταινίες της εβδομάδας 8/12 - 14/12: Η «Άγρια Νύχτα» με τον μεθυσμένο Άγιο Βασίλη και ο πολυαναμένος Καραγκιόζης στην μεγάλη οθόνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν, η αστυνομική - κωμική ταινία με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη, «Άγρια Νύχτα», η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Καραγκιόζη η επανέκδοση του φημισμένου δράματος του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Η Πηγή των Παρθένων».

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιες είναι οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr.

Η ιστορία της γυναίκας μου

Σε παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα μπει στο κατάστημα. Η εκθαμβωτική Λίζι γίνεται το πρόσωπο του στοιχήματος αλλά αυτό που ξεκινά σαν ανάλαφρο ανέκδοτο καταλήγει σε μια οδυνηρή τραγωδία.

Άγρια νύχτα

Ο αληθινός Άγιος Βασίλης έχει απαυδήσει από τις όλο και πιο πολλές παράλογες επιθυμίες των άπληστων παιδιών και το έχει ρίξει στο πιοτό. Λίγο πριν τελειώσει την βάρδια των Χριστουγέννων βρίσκεται σε μια έπαυλη κακομαθημένων πλουσίων που έχει γίνει στόχος ενός κλέφτη ονόματι… Σκρουτζ!

Ησυχία 6-9

Η Άννα και ο Άρης συναντιούνται σε μια απομονωμένη, παραθαλάσσια πόλη όπου καθημερινά εξαφανίζονται χωρίς λόγο αρκετοί άνθρωποι. Παράξενοι έρωτες σε δυστοπικές κοινωνίες

Λευκός θόρυβος

Ξεκαρδιστική αλλά και τρομακτική, λυρική και παράδοξη, συνηθισμένη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική, η ταινία «Λευκός Θόρυβος» δραματοποιεί τις προσπάθειες μιας σύγχρονης αμερικανικής οικογένειας να ανταπεξέλθει στις τετριμμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, παλεύοντας παράλληλα με τα οικουμενικά μυστήρια της αγάπης, του θανάτου και της πιθανότητας να ευτυχήσει κανείς σε έναν αβέβαιο κόσμο.

Οι πέντε διάβολοι

Η Βικί, ένα μοναχικό κορίτσι και καρπός μεικτού γάμου (η βέρα γαλλίδα μητέρα της παντρεύτηκε τον σενεγαλέζικης καταγωγής πατέρα της) που έχει ταλέντο στο να συλλέγει και να αναπαράγει οποιαδήποτε μυρωδιά της αρέσει, βλέπει με καχυποψία τον ερχομό της μυστικοπαθούς αδελφής του πατέρα της στο σπίτι τους.

Καραγκιόζης: The movie

Ο διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους προκειμένου να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει.

Πιο πολύ από ποτέ

Η Ελέν και ο Ματιέ ζουν ευτυχισμένοι εδώ και πολλά χρόνια, όταν ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας της Ελέν θα αναστατώσει την ήσυχη ζωή τους και θα τους φέρει αντιμέτωπους με δύσκολες αποφάσεις. Όταν η Έλεν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός ομοιοπαθή μπλόγκερ που κοινοποιεί στα μέσα μαζικής δικτύωσης τις ιατρικές περιπέτειες του αποφασίζει να πάει να τον συναντήσει.

R.M.N.

Λίγες μέρες προτού φτάσουν τα Χριστούγεννα ο ρουμάνος Ματίας που δουλεύει σε σφαγείο της Γερμανίας, μαλώνει με τον προϊστάμενο του και επιστρέφει κακήν κακώς στην πατρίδα και το χωριό του στην Τρανσυλβανία. Εκεί θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή με τη σύζυγο και τον γιο του αλλά είτε το παρελθόν (η πρώην του που είναι τώρα ελεύθερη και μόνη) είτε η νέα πραγματικότητα (μετανάστες από την Αφρική προσλαμβάνονται στο τοπικό εργοστάσιο παρά τις αντιρρήσεις των ντόπιων) δημιουργούν νέες δοκιμασίες για τον Ματίας.

Στο σκοτάδι

Η Milica ζει με τη μητέρα της Vukica και τον παππού της Milutin σε μια αγροτική κατοικία περιτριγυρισμένη από ένα πυκνό δάσος, στην ορεινή ενδοχώρα του Κοσόβου. Όταν πέφτει η νύχτα, η οικογένεια οχυρώνεται μέσα στο σπίτι, τρομοκρατημένη από την ψυχολογική απειλή που έρχεται από το δάσος. Αυτός ο φόβος πως το σπίτι τους πολιορκείται είναι επακόλουθο του πρόσφατου πολέμου, ή μήπως πρόκειται απλά για αποκύημα της φαντασίας τους, όπως προσπαθούν να τους πείσουν οι αξιωματούχοι της ιταλικής υπηρεσίας KFOR; Δεν υπάρχει καμία χειροπιαστή απόδειξη πως κάτι κακό συμβαίνει, κι όμως κάθε φορά που πέφτει το σκοτάδι, ο φόβος τους μεγαλώνει…

Dragon Ball Super: Super Hero

Στο παρελθόν, ο Goku κατέστρεψε τον οργανισμό Red Ribbon Army. Τώρα, αναβιώνουν και δημιουργούν τα νέα android Gamma 1 και Gamma 2 και επιστρέφουν για την εκδίκησή τους.

Η πηγή των παρθένων

Το 14ο αιώνα στη Σουηδία η κόρη του κτηματία Τέρε, βιάζεται και δολοφονείται στο δάσος από δύο βοσκούς, παρουσία του μικρού αδερφού τους. Η αλήθεια για το θάνατο της άτυχης νεαρής θα βρει το φως, όταν οι δράστες ζητήσουν να φιλοξενηθούν στο σπίτι του Τέρε, αγνοώντας την ταυτότητά του.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share