Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 στην Κυψέλη

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης

18 Νοεμβρίου 2022 11:26
Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 στην Κυψέλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια εποχή που η αστυνομική μυθοπλασία έχει κατακτήσει την πλήρη αποδοχή όλων των εμπλεκομένων (συγγραφέων, αναγνωστών, εκδοτών, κριτικών κ.λπ.), αλλά αναζητά εκ νέου το στίγμα της σε συνθήκες πληθωριστικής ανάπτυξης, ξεκινούν οι «Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022! (crimes n' beer)».

Τις «Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 (crimes n' beer)» διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το red n' noir την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 3 μιούζικαλ που δεν πρέπει να χάσεις φέτος τον Χειμώνα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται από τις 18:00 έως τις 23:00 στον πολυχώρο του «Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων» - ΚΕΤ (Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη).

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, προσφέροντας κάθε φορά μια πρωτότυπη και «καλειδοσκοπική» θέαση αυτού του εξαιρετικά δημοφιλούς αφηγηματικού είδους σε όλες τις εκδοχές του (λογοτεχνία, κινηματογράφος, κόμικς, σειρές), στην Ελλάδα και στον κόσμο, στην ιστορική διαδρομή του, στις σημερινές τάσεις του, στη διαφαινόμενη εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια.

Βραδιές αστυνομικής μυθοπλασίας 2022 στην Κυψέλη

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι εκδηλώσεις είναι:

Οι απεικονίσεις του ποδοσφαίρου στο αστυνομικό αφήγημα με αφορμή της έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο πόλεμος στην αστυνομική μυθοπλασία με έναυσμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, η σχέση του «πατριάρχη» της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας Γιάννη Μαρή με την Κυψέλη, η θέση της αστυνομικής λογοτεχνίας στη νεοελληνική πεζογραφία, οι τόποι βίας στην Αθήνα, το βαλκανικό νουάρ και οι τηλεοπτικές σειρές των Βαλκανίων, η σχέση της μουσικής με το νουάρ.

Θα συμμετάσχουν συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας, δημοσιογράφοι, σεναριογράφοι, παραγωγοί τηλεοπτικών σειρών και μουσικοί παραγωγοί.

Ακόμα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ειδική εκδήλωση για την συγγραφέα Τιτίνα Δανέλλη (1943-2021), ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΑΛ.

Το Σάββατο θα είναι αφιερωμένο σε παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων της ΕΛΣΑΛ για τα οποία θα μιλήσουν άλλοι συγγραφείς της Λέσχης.

Στον χώρο θα λειτουργεί πλούσιο και ενημερωμένο θεματικό βιβλιοπωλείο.

Τις εκδηλώσεις της κάθε ημέρας θα ακολουθήσουν θεματικό dj set με νουάρ μουσικές, μπαρ, μπίρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share