Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δύο νέες χολιγουντιανές ταινίες γυρίζονται στη Θεσσαλονίκη

Όλες οι λεπτομέρειες!

14 Νοεμβρίου 2022 15:07
Δύο νέες χολιγουντιανές ταινίες γυρίζονται στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο νέες ταινίες του Hollywood γυρίζονται στην Κεντρική Μακεδονία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες επαγγελματίες σε διάφορες ειδικότητες της κινηματογραφικής παραγωγής. Πρόκειται για τις ταινίες «Red Sonja», επιστημονικής φαντασίας και δράσης, remake του ομώνυμου κόμικ και της ταινίας του 1985 και το «Dirty Angels», που θα ξεκινήσει γυρίσματα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποια ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

Για το «Red Sonja» τα γυρίσματα έγιναν πριν από δύο εβδομάδες στα στούντιο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι το post production, δηλαδή η διαδικασία παραγωγής της ταινίας μετά από τα γυρίσματα, που απαιτεί υψηλών προδιαγραφών ειδικά εφέ, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώνοντας τις παραγωγές αυτές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός Παραγωγός του Hollywood Robert Van Norden, γνωστοποίησαν ότι για την Red Sonja, το post production και τα ειδικά εφέ θα στοιχίσουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανέφεραν ότι σε αυτήν θα απασχοληθούν εκατό Έλληνες επαγγελματίες και θα αξιοποιηθούν τοπικές εταιρίες και επαγγελματίες της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά την ταινία Dirty Angels, πρόκειται για μια ταινία δράσης με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθέτη τον Martin Campbell, που έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και δύο ταινίες James Bond. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τα γυρίσματα θα γίνουν εκτός από τα στούντιο στη Θέρμη και στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία που θα επιλεγούν.

«Η ταινία αυτή έχει ένα κόστος της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία τα 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν εδώ στην περιοχή μας. Μιλάμε για τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας για την ταινία αυτή, Ελλήνων ανθρώπων ικανών νέων που πλέον ενώ τόσα χρόνια δεν είχαν που να εργαστούν με βάση τις σπουδές τους, βρίσκουν τρόπο και απορροφώνται μέσα από αυτήν την κινητικότητα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν τρεις μήνες στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ταινία θα ολοκληρωθεί στο Μαρόκο και στο post production η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την ταινία» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Van Norden χαρακτήρισε την ταινία Red Sonja ως το μεγαλύτερο, ίσως, εγχείρημα post production που έχει γίνει στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν και επαγγελματίες που θα απασχοληθούν στην Ελλάδα σε όλες τις επιμέρους ειδικότητες της παραγωγής, είτε για τα ειδικά εφέ, είτε για τον ήχο, τη διόρθωση του χρώματος και το μοντάζ. Για την ταινία Dirty Angels ανέφερε ότι πρωταγωνίστριες θα είναι η Eva Green και η Maria Bakalova οι οποίες επίσης είναι γνωστές και υπάρχει ένα σύνολο γυναικείου καστ και ακολουθεί την ιστορία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Στο ερώτημα αν θα απασχοληθούν Έλληνες ηθοποιοί και άλλοι επαγγελματίες στα γυρίσματα απάντησε ότι σε κάθε τμήμα των ταινιών υπάρχουν Έλληνες επαγγελματίες και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα της διαδικασίας στο οποίο να μην συμμετέχουν Έλληνες (κάμερες, ήχος, editorial, post produc-tion, λογιστές, νομική υποστήριξη και άλλες ειδικότητες πίσω από την κάμερα).

Μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν τέσσερις χολυγουντιανές ταινίες

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε, άλλωστε, ότι μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν τέσσερις χολυγουντιανές ταινίες και τόνισε ότι η ταινία The Bricklayer που γυρίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη για την οποία όλο το post production γίνεται στην περιοχή. Σημείωσε ακόμη ότι όλοι θα εντυπωσιαστούμε από τον εξαιρετικό τρόπο που παρουσιάζεται η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στην ταινία και ανακοίνωσε ότι η πρώτη της προβολή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

«Ο στόχος που θέσαμε πριν από 4 περίπου χρόνια όταν ήμασταν η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που δημιούργησε film office αρχίζει να επιτυγχάνεται και μάλιστα το γεγονός ότι πλέον σε λίγο καιρό θα έχουμε ήδη 6 χολυγουντιανές ταινίες να έχουν ολοκληρώσει τα γυρίσματά τους και το post production στην περιοχή, μας δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. Άλλωστε ήδη για το 2023 για το πρώτο εξάμηνο έχουν δρομολογηθεί δύο επιπλέον νέες ταινίες και πολλές ακόμη που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα. Επίσης, μέσα στις αρχές του 2023 θα έχουμε σημαντικά και πολύ ευχάριστα νέα σε σχέση με την κατασκευή υπερσύγχρονων στούντιο στην περιοχή της Θέρμης» πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Van Norden του έδωσε το αυθεντικό μυστρί που χρησιμοποίησε ο Άαρον Έκχαρντ στα γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer, σε ένδειξη ευχαριστίας για την υποστήριξη της Περιφέρειας. Το μυστρί φέρει τις υπογραφές των πρωταγωνιστών και του σκηνοθέτη της ταινίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share