Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διεθνώς καταξιωμένοι παραγωγοί στην Αθήνα για δωρεάν μαθήματα κινηματογράφου και τηλεόρασης

Για συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά όχι απαραίτητη

7 Οκτωβρίου 2022 10:35
Διεθνώς καταξιωμένοι παραγωγοί στην Αθήνα για δωρεάν μαθήματα κινηματογράφου και τηλεόρασης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με στόχο να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών της Ελλάδας οι οποίες βρίσκονται σε άνθηση, η Oxbelly σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας (NFTS) διοργανώνει έναν κύκλο επαγγελματικών σεμιναρίων κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Παράλληλα, ανοίγει τις πόρτες του στους δημιουργούς το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίων του Athens Film Office.

«Tα οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της Ελλάδας, και ο επαγγελματισμός των ελληνικών συνεργείων έχουν καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς παγκοσμίως για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές» αναφέρουν οι διοργανωτές και, συνεπώς, οι ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς εργασίας έχουν αυξηθεί για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η υποβολή των αιτήσεων είναι ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στον σύνδεσμο: www.oxbelly.com/film-tv-courses και δεν υπάρχει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν από παραγωγούς που έχουν υπογράψει στη σταδιοδρομία τους διεθνείς επιτυχίες, όπως, μεταξύ άλλων, Sherlock Holmes, Everest, BBC Special: Odd One Out, την σειρά ταινιών Harry Potter, Before Midnight, The Lost Daughter, Suntan, Rise για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Tα σεμινάρια γίνονται με την υποστήριξη των Athens Film Office του δήμου Αθηναίων, Faliro House, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, COSMOTE TV και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ).

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 το πρόγραμμα θα προσφέρει 6 διαδικτυακά και 2 διά ζώσης σεμινάρια στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων το οποίο υποστηρίζει την διοργάνωση και θα παραδοθούν από καθηγητές του NFTS.

Ποιες θεματικές θα καλυφθούν

Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι «εισαγωγή στην ανάλυση και εξέταση ζητημάτων σωστού προγραμματισμού (scheduling) και οργάνωσης του post production workflow, η εκμάθηση και η εξάσκηση στην τεχνική Meisner και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων έχουν μάθει μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων μπροστά στην κάμερα αλλά και στη σκηνή, οι θεμελιώδεις δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία επαγγελματικών σημειώσεων σεναρίου, η προσέγγιση της επανεγγραφής σεναρίου, της ανάλυσης σεναρίου και της αξιολόγησης των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο σενάριο, η αναλυτική και πλήρης γνώση των καθηκόντων ενός Location Manager, η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα diaries, clearances, συμφωνητικά του cast, wrap reports και άλλα απαραίτητα βήματα για τον σωστό σχεδιασμό και συντονισμό μιας παραγωγής».

Ακόμα, δύο από τα σεμινάρια απευθύνονται «Production Managers / Line Producers που είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση στον ρόλο του HoP και θέλουν να εμπεδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να εξοικειωθούν με τις νέες ευθύνες και σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να αξιοποιούν το Movie Magic Budgeting στο μέγιστο των δυνατοτήτων του».

Για συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά όχι απαραίτητη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Oxbelly στη διεύθυνση www.oxbelly.com. Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν έως τις 24 Οκτωβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share