Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Οι ταινίες της εβδομάδας 06/10 - 12/10: Ένα δράμα για τον σχολικό εκφοβισμό και η ταινία εποχής «Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

6 Οκτωβρίου 2022 09:22
Οι ταινίες της εβδομάδας 06/10 - 12/10: Ένα δράμα για τον σχολικό εκφοβισμό και η ταινία εποχής «Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες υποδέχονται τον Οκτώβρη με δυο παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, ένα δράμα για τον σχολικό εκφοβισμό, «Στην Αυλή του Σχολείου», από το Βέλγιο, την ταινία εποχής «Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι» και την ταινία τρόμου "Η Πρόσκληση".

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιες είναι οι υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022.

Στην Αυλή του Σχολείου

Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ, ο μεγαλύτερος αδερφός της, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Εκείνος όμως της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στους κόσμους των ενηλίκων και των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Όταν ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας σπέρνει τον τρόμο στις παραλίες μιας αμερικανικής κωμόπολης, ο τοπικός σερίφης, ένας ωκεανολόγος και ένας βετεράνος θαλασσόλυκος αναλαμβάνουν να τον εξοντώσουν.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Μισός λαγός και μισός κοτόπουλο, ο νεαρός Κοτολαγός νιώθει διαφορετικός. Για να γίνει αποδεκτός, αποφασίζει να βρει το Χάμστερ του Σκότους, ένα σκήπτρο με μαγικές δυνάμεις.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Μια Βρετανίδα χήρα, η οποία δουλεύει ως καθαρίστρια στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50, μαγεύεται από ένα φόρεμα Dior και κάνει σκοπό της ζωής της να το αποκτήσει.

Η Πρόσκληση

Μετά το θάνατο της μητέρας της, η Ίβι ανακαλύπτει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν πολυτελή γάμο στην αγγλική εξοχή, εκείνη αρχικά σαγηνεύεται από τον γοητευτικό αριστοκράτη οικοδεσπότη, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Οι περιπέτειες της μεσογειακής πανίδας και χλωρίδας, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν ενάντια στους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους που τις απειλούν.

Πνεύμα Από Σπίτι

Τα Φινς είναι αόρατα πνεύματα του σπιτιού που βοηθούν «διακριτικά» τους ιδιοκτήτες του, εκτός από τον ανυπότακτο και μισάνθρωπο Φιν. Όταν, όμως, μια νέα οικογένεια εγκατασταθεί στην έπαυλή του, αυτός θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί με την έφηβη Κριστίν για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων που απειλούν την πόλη τους.

Ένας Μεταφραστής

Ένας καθηγητής ρωσικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Αβάνας μετατίθεται σε ένα νοσοκομείο της πόλης, αναλαμβάνοντας χρέη μεταφραστή στην παιδική πτέρυγα των θυμάτων του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνομπίλ, τα οποία έχουν έρθει στην Κούβα για ιατρική περίθαλψη.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share