Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

International Micro μ Festival: Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ «ζωντανά» σε εννέα πόλεις

Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου

4 Οκτωβρίου 2022 08:19
International Micro μ Festival: Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ «ζωντανά» σε εννέα πόλεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το International Micro μ Festival πιστό στο ραντεβού με το κοινό του, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες για δωδέκατη χρονιά. Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, το κινηματογραφικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποιες είναι οι υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2022.

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το "ζωντανό" ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει την αγαπημένη του.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, φυσικά τις Ευρωπαϊκές "μικρές" ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ και μία σειρά προβολών video art, με βάση την ελληνική ποίηση με τον τίτλο «ΠΝΟΕΣ».

International Micro μ Festival: Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ «ζωντανά» σε εννέα πόλεις

Τα Βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού θα είναι συνολικής αξίας άνω των 4.000€ και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες παραγωγές των κινηματογραφιστών που θα αναδειχθούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω Links:

www.micromfestival.gr

https://www.facebook.com/micromfestival

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share