Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/09 - 28/09: Αιγυπτιακός σουρεαλισμός και το ελληνικό δράμα "Broadway"

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

22 Σεπτεμβρίου 2022 10:34
Οι ταινίες της εβδομάδας 22/09 - 28/09: Αιγυπτιακός σουρεαλισμός και το ελληνικό δράμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο ανάμεσα τους ξεχωρίζουν, η ελληνική δραματική ταινία "Broadway" και η σουρεαλιστική κωμωδία "Φτερά και Πούπουλα" από την Αίγυπτο, που χάρισε στον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη της Ομάρ Ελ Ζοχάιρι το Μεγάλο Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ταινίες.

Παράλληλα, η ιστορία του συγκροτήματος Sublime γίνεται ταινία.

Broadway

Ακολουθώντας τον εραστή της, η Νέλλη γίνεται μέλος μιας ομάδας πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλειμμένο αθηναϊκό θέατρο. Όταν όμως εκείνος μπει φυλακή, αυτή θα έρθει κοντά στον φυγάδα Γιόνας και οι εσωτερικές ισορροπίες της παρέας θα ανατραπούν.

Φτερά και Πούπουλα

Όταν τα μαγικά κόλπα ενός ταχυδακτυλουργού πηγαίνουν στραβά, ο πατέρας μιας φτωχής αιγυπτιακής οικογένειας μεταμορφώνεται σε… κοτόπουλο και η σύζυγός του, μητέρα τριών μικρών παιδιών, πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Αδελαΐδα

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πρώην υπολοχαγός αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός αρχοντικού που ανήκε στη γερμανική οικογένεια ενός επιφανούς ναζί. Τώρα έχει απομείνει μόνον η κόρη του, η οποία είναι αναγκασμένη να το φροντίζει.

Η Συγκάλυψη

Η σύλληψη του νεαρού Μάρκο, ο οποίος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη Δανία, ανοίγει ξανά την υπόθεση της εξαφάνισης ενός άντρα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παιδεραστία. Ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Καρλ Μερκ αναλαμβάνει την υπόθεση, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Avatar

Ένας παραπληγικός πεζοναύτης αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα και δικό τους πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως συνδέεται με την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο.

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου

Στην Καλιφόρνια των 50s η Άλις και ο Τζακ ζουν σε μια ονειρική κλειστή κοινότητα, η οποία φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό, άκρως απόρρητο εγχείρημα. Η Άλις, όμως, αρχίζει σταδιακά να υποπτεύεται πως κάτι νοσηρό υπάρχει πίσω από αυτή την υπερβολικά λαμπερή και τακτοποιημένη καθημερινότητα.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Στη Γαλλία του 1625, ο δεινός νεαρός ξιφομάχος Ντογκτανιάν καταφθάνει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Θα μπλέξει, όμως, σε μια πολιτική ίντριγκα που απειλεί το μέλλον της χώρας.

Το Συνδικάτο

Ένας εκτελεστής στρέφεται ενάντια στην οργάνωση του για να σώσει ένα νεαρό κορίτσι από το αφεντικό του που δρα ως επικεφαλής ενός διεθνούς κυκλώματος trafficking.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share