Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

After: Το βιβλίο που διάβασαν πάνω από 1 δις αναγνώστες και η μεταφορά του στον κινηματογράφο

Είδαμε το τέταρτο μέρος!

8 Σεπτεμβρίου 2022 10:46
After: Το βιβλίο που διάβασαν πάνω από 1 δις αναγνώστες και η μεταφορά του στον κινηματογράφο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη Anna Todd άρχισε να γράφει μια διαδικτυακή νουβέλα, με το ψευδώνυμο «imaginator1D».

Η ιστορία είχε κάπως έτσι... η πρωταγωνίστρια Tessa απατάει τον φίλο της με τον Harry Styles, τσακώνεται με τη μαμά της και δοκιμάζει πράγματα για πρώτη φορά. Και ο κόσμος... το λάτρεψε αμέσως. Περίμενε με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιο, ενώ πρότεινε πώς να συνεχιστεί η ιστορία.

Το 2014 το After είχε διαβαστεί 1 δισεκατομμύριο φορές!

Και κάπως έτσι... η διαδικτυακή νουβέλα έφτασε να καταλήξει σε συμφωνία για να εκδοθεί σε βιβλίο και η Todd έδωσε τα χέρια με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Ο Adam Wilson ανέλαβε να διορθώσει τα λάθη στο πρωτότυπο κείμενο (τα οποία ήταν αρκετά καθώς η Anna δημοσίευε όπως σκεφτόταν, χωρίς επιμέλεια) και άλλαξε τα ονόματα των One Direction για νομικούς λόγους. Ο Harry Styles έγινε Hardin Scott, ενώ ο Wilson φρόντισε να «τριμάρει» αρκετά την ιστορία.

Τότε εμφανίστηκε στη ζωή της Todd ένα άτομο που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα για τη νεαρή συγγραφέα.

Από πολύ νωρίς, ήδη τον Οκτώβριο του 2014 πριν καν βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων το After, η παραγωγός Jennifer Gibgot ήξερε ότι είχε ανακαλύψει φλέβα χρυσού και πούλησε στην Paramount Pictures τα δικαιώματα της ταινίας.

Δείτε εδώ ποια είναι η μέρα που θα κάνει πρεμιέρα το Joker 2.

Η μεταφορά σε ταινία

Αφότου βγήκε το βιβλίο, κατέγραψε τρελές πωλήσεις, μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες και ακολούθησαν άλλα πέντε. Τι πιο λογικό λοιπόν από το να δρομολογηθεί η ταινία και η Paramount να τρίβει τα χέρια της!

Ωστόσο, η ταινία άργησε να έρθει, παρά το γεγονός ότι νεαρά κορίτσια συνεχώς ρώταγαν την Gibgot αν θα γυριστεί η ταινία και ποιος θα υποδυθεί τον Hardin Scott. Η Paramount δεν έδειχνε καμία διάθεση να προχωρήσει το πρότζεκτ After.

Η Gibgot πιο απογοητευμένη από ποτέ αποφάσισε να κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Πήγε σε σημαίνον στέλεχος της Paramount και είπε: «Ξέρω ότι δεν φταις εσύ. Ξέρω ότι προσπάθησες. Αλλά πρέπει να μου δώσετε πίσω τα δικαιώματα του βιβλίου, αν δεν σκοπεύετε να το κάνετε ταινία. Υπάρχουν κορίτσια που δεν σταματούν να μου γράφουν, δεν αντέχω άλλο να τις απογοητεύω. Μου ραγίζει η καρδιά».

Και παραδόξως, η Paramount συμφώνησε να της επιστρέψει τα δικαιώματα.

Έπειτα όμως, κατάφερε να βρει τέσσερις επενδυτές για το φιλμ! Επόμενη στάση, η σκηνοθεσία! Και τότε βρήκαν την Jenny Gage, η οποία είχε σκηνοθετήσει ένα teen ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «All This Panic». «Είχα διαβάσει πολλά σενάρια και πάντα ένιωθα ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες έρχονται δεύτεροι. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, η γυναίκα ήταν στο προσκήνιο, η ιστορία της Tessa ήταν στο κέντρο. Επρόκειτο για το ξύπνημα της σεξουαλικότητας από τη δική της οπτική γωνία».

Το βιβλίο

Υπόθεση Βιβλίου

Υπάρχει η εποχή πριν η Τέσα συναντήσει τον Χάρντιν κι έπειτα...

Υπάρχει το Μετά... ποτέ ξανά η ζωή δε θα είναι η ίδια...

Η Τέσα έχει ήδη το τέλειο αγόρι. Γιατί, λοιπόν, προσπαθεί τόσο πολύ να ξεπεράσει τη δική της πληγωμένη περηφάνια και την προκατάληψη του Χάρντιν για τα καλά κορίτσια όπως αυτή;

Ή μήπως... έτσι είναι ο έρωτας;

Ένα καλό κορίτσι, η Τέσα, διατηρεί σχέση με ένα γλυκό και αξιόπιστο αγόρι. Έχει μόλις μετακομίσει στην εστία του κολεγίου ως πρωτοετής, όταν συναντά τυχαία τον Χάρντιν.

Με ανακατεμένα μαλλιά, έντονη αγγλική προφορά, τατουάζ και σκουλαρίκι στα χείλη, ο Χάρντιν είναι ωραίος και διαφορετικός απ’ ό,τι εκείνη έχει συνηθίσει.

Όμως για τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρεται η Τέσα θα έπρεπε να τον μισεί. Και όντως τον μισεί, ώσπου βρίσκεται μόνη μαζί του στο δωμάτιό του.

Κάτι στη σκοτεινή διάθεσή του την ελκύει και, όταν φιλιούνται, την πλημμυρίζει ένα πρωτόγνωρο πάθος…

Είδαμε την ταινία After 4: Για Πάντα Μαζί

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους της Ελλάδας η τέταρτη ταινία του After και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε.

Στο τέταρτο αυτό μέρος η σχέση της Τέσα και του Χάρντιν βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Θα συνεχίσει η Τέσα να τον σώζει και ταυτόχρονα να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους ή ήρθε η ώρα να σώσει τον εαυτό της;

Όσο ο Χάρντιν βρίσκεται στο Λονδίνο για τον γάμο της μητέρας του βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η Τέσα επιστρέφει στο Σιάτλ σε τραγική κατάσταση.

Μια ταινία γεμάτη πάθος, συγκίνηση και αγωνία για έναν παθιασμένο έρωτα και την κατάληξή του.

Εσείς περιμένετε ότι αφορά την τελευταία ταινία της σειράς; Μην είστε και τόσο σίγουροι! Καλύτερα να δείτε πρώτα την ταινία πριν βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share