Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη πλούσιες δράσεις

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, κρύβεται πίσω από την οργάνωση από το 2016

8 Αυγούστου 2022 12:45
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη πλούσιες δράσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει για την 28η έκδοσή του, με ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο δράσεις και αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες.

Με την ευκαιρία δες εδώ τις εκδηλώσεις του ΥΠΠΟΑ για την πανσέληνο του Αυγούστου 2022.

Ο διεθνής θεσμός προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και διεξόδους στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά, παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς συνοδεία εκλεκτών προσκεκλημένων και διοργανώνει αφιερώματα, ειδικές προβολές, masterclass και παράλληλες εκδηλώσεις, δικαιώνοντας τη φανατική αγάπη των θεατών όλα αυτά τα χρόνια.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει την αφίσα του, δημιουργημένη από τον σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, Βασίλη Μέξη.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από το 2013 εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης ως Art Director, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

H αφίσα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με τα λόγια του δημιουργού της: "Η φετινή αφίσα εμπνέεται από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Από μια μακρά περίοδο κοσμικής ανησυχίας και συλλογικής κατήφειας την οποία βιώνουμε ως ανθρωπότητα. Από ένα σκοτάδι που τελευταία μας περικυκλώνει όλο και πιο επίμονο. Μέσα από το σκοτάδι, όμως, πάντα προβάλλει ένα φως. Οι Νύχτες Πρεμιέρας φαντάζονται αυτό το φως ως το αποτέλεσμα μιας πολιτιστικής Μεγάλης Έκρηξης μέσα από την οποία πηγάζει η ζωή, η υπόσχεση μιας νέας αρχής, με τη μορφή ενός φαντασμαγορικού άνθους: ενός λωτού, συμβόλου αναγέννησης και δημιουργίας, έκφραση αισιοδοξίας και ελπίδας και απαραίτητη υπενθύμιση ότι η τέχνη θα βρίσκεται πάντα στο πλάι μας, για να φωτίζει τα σκοτάδια μας".

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share