Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

"Το Αμαξάκι": Στην Ταινιοθήκη Ελλάδος

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

23 Ιουνίου 2022 12:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παλιά ελληνική ταινία του 1957, "Το Αμαξάκι", θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην Ταινιοθήκη Ελλάδος στην αίθουσα Θερινός Λαίς.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιες είναι οι ταινίες της εβδομάδας 23/06 - 29/06.

Υπόθεση:

Ο κυρ Ανέστης, ένας γέρος αμαξάς (Ορέστης Μακρής), δεν θέλει να αλλάξει επάγγελμα σε μια εποχή που το αυτοκίνητο κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο, και τα ταξί τον παραγκωνίζουν. Ζει μαζί με μια ορφανή κοπέλα, την Αννούλα, αγαπημένη του μοναχογιού του Νίκου, ο οποίος, όμως, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και να ξενιτευτεί. Ο κυρ Ανέστης αναγκάζεται να ξεπουλήσει την άμαξα και με πόνο καρδιάς βγαίνει στους δρόμους για να πουλήσει τσιγάρα με μια βαλιτσούλα…

Trailer:

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

Τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με υπέροχη θέα

Μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι είναι το θερινό σινεμά. Την ώρα που η πολύ ζέστη "φεύγει", ξεκινάει η στιγμή για θερινό σινεμά, με ταβάνι τα αστέρια και συντροφιά το καλοκαιρινό αεράκι.

Στην Αθήνα υπάρχει πληθώρα θερινών κινηματογράφων. Το Athensmagazine.gr έκανε την έρευνα του και εντόπισε μερικά από τα καλύτερα θερινά σινεμά.

Σινέ Θησείον

Αποστόλου Παύλου 7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0342 0864

Χτισμένος τη δεκαετία του 1930, ο κινηματογράφος Θησείον είναι από τους παλαιότερους θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα. Ιστορικό σινεμά με θέα την Ακρόπολη, που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς!

 4 +1: Τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με θέα την Ακρόπολη

Ηλέκτρα

Πατησίων 292, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0201 7220

Είναι ένα από τα παλιότερα σινεμά της Αθήνας, αφού λειτούργησε για πρώτη φορά το 1940 στην απέναντι πλευρά της Πατησίων. Χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο το 1997 και ανακαινίσθηκε το 2018.

4 +1: Τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με υπέροχη θέα

Pool Your Cinema

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Θερινό σινεμά δίπλα σε πισίνα. Στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, με θέα τον Λυκαβηττό και δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βραβευμένες ταινίες και μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία.

Cine Φλοίσβος

Στο πάρκο Φλοίσβου

O Cine Φλοίσβος είναι ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο κοσμεί το πάρκο του Φλοίσβου, λειτουργεί από το 2003 και υποδέχεται καθημερινά τους ρομαντικούς σινεφίλ, δίπλα στη μαρίνα Φλοίσβου και σε απόσταση μόλις 9 μέτρων από τη θάλασσα.

4 +1: Τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με υπέροχη θέα

Κινηματογράφος Παναθήναια

Μαυρομιχάλη 165, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0642 5714

To Cine Παναθήναια είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος που λειτουργεί περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του '20. Ένας χώρος γεμάτος πράσινο και φυτά, για να απολαύσεις την ταινία σου.

 4 +1: Τα καλύτερα θερινά σινεμά στην Αθήνα με υπέροχη θέα

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share