Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/06 - 08/06: Οι γυναίκες στο επίκεντρο - "Βρώμικος παράδεισος" και "Μαύρα Γυαλιά"

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

2 Ιουνίου 2022 10:47
Οι ταινίες της εβδομάδας 02/06 - 08/06: Οι γυναίκες στο επίκεντρο -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει, με 4 νέες ταινίες που έχουν ως βασικό άξονα την γυναίκα, δίνοντας βήμα σε διάφορα κοινωνικά θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας...

Γεγονός

Σημαντικότερη από όλες είναι αναμφισβήτητα το βραβευμένο με Χρυσό Λέοντα στην Βενετία «Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της μυθιστορήματος της Ανί Eρνό και περιγράφει μια γυναικεία οδύσσεια στην Γαλλία των 60ς που ξετυλίγεται με αφορμή μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Βρώμικος παράδεισος

Ο πειραγμένος «Βρώμικος παράδεισος» του Μπερτράν Μαντικό δείχνει ότι ο παράδεισος του μέλλοντος αποτελείται μόνο από γυναίκες, αν και το οπτικά συναρπαστικό υβρίδιο (όταν το sci-fi συναντά το γουέστερν) του τρομερού Γάλλου στερείται πειστικής και, κυρίως, ουσιαστικής δραματικότητας.

Men

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο υπερφιλόδοξο «Men» του Άλεξ Γκάρλαντ, με την Τζέσι Μπάκλεϊ να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα «ειδυλλιακό» χωριό της αγγλικής υπαίθρου με τους πεινασμένους για σεξ άρρενες κατοίκους να έχουν πανομοιότυπη φάτσα. Όμως και εδώ οι αρχικές πλούσιες υποσχέσεις ολοκληρώνονται χωρίς τη δέουσα ιδεολογική και συμβολική επάρκεια.

Μαύρα Γυαλιά

Μια γυναίκα επιλέγει κι ο μάεστρος του ιταλικού τρόμου Ντάριο Αρτζέντο για να επιστρέψει πίσω από την κάμερα στα 82 του χρόνια αλλά τα «Μαύρα Γυαλιά» με πρωταγωνίστρια μια πόρνη πολυτελείας που γίνεται στόχος ενός σίριαλ κίλερ, δεν χαρίζουν την ατόφια κινηματογραφική διασκέδαση που εντοπίζαμε στις παλιές δημιουργίες του.

18

Η ελληνική πρόταση της βδομάδας είναι το «18» του Βασίλη Δούβλη που αναζητά με ψύχραιμη σκέψη και καθαρή ματιά τις αιτίες που οδηγούν μια παρέα μαθητών λυκείου υποβαθμισμένης γειτονιάς του Πειραιά στην αγκαλιά του νεοφασισμού και του ρατσισμού.

Eλκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης

Το κινούμενο σχέδιο «Eλκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης» φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των δύο διάσημων θαλασσοπόρων που άλλαξαν την Ιστορία.

Έρωτες μιας ξανθιάς

Οι «Έρωτες μιας ξανθιάς» είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία του Μίλος Φόρμαν που του άνοιξε το δρόμο για το Χόλιγουντ.

Κάτω από το ηφαίστειο

Τέλος, από τα πιο αγαπημένα μας έργα στη φιλμογραφία του Τζον Χιούστον είναι το βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάλκολμ Λόουρι «Κάτω από το ηφαίστειο» με πρωταγωνιστές τους Αλμπερτ Φίνεϊ και Ζακλίν Μπισέ.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share