Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 7/4 - 13/4: «Υποσχέσεις» και «16 Φορές Άνοιξη»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

7 Απριλίου 2022 12:15
Οι ταινίες της εβδομάδας 7/4 - 13/4: «Υποσχέσεις» και «16 Φορές Άνοιξη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο οι «Υποσχέσεις» και το «16 φορές άνοιξη» ξεχωρίζουν.

Υποσχέσεις

Η Κλεμένς, η ατρόμητη δήμαρχος μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ολοκληρώνει την τελευταία θητεία της πολιτικής της σταδιοδρομίας. Με το δεξί της χέρι, τον πιστό συνεργάτη της Γιαζίντ, έχει πολεμήσει εδώ και καιρό για αυτήν την πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και τους ιδιοκτήτες άθλιων κατοικιών που κερδίζουν εις βάρος των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Ωστόσο, όταν η Κλεμένς δεχτεί πρόταση για να γίνει υπουργός, τότε θα φανερωθεί η κρυμμένη φιλοδοξία της, ενώ η αφοσίωσή της και δέσμευση προς τους πολίτες της πόλης της θα τεθούν σε αμφισβήτηση. Θα καταφέρουν η ακεραιότητά της και οι προεκλογικές της δεσμεύσεις της προς τους πολίτες να επιβιώσουν μέσα στις νέες της φιλοδοξίες;

16 φορές Άνοιξη

Η 16χρονη Σουζάν, η οποία δεν μοιάζει με τους συνομήλικούς της και τους βαριέται αφόρητα, γνωρίζει έναν 35άρη ηθοποιό έξω από ένα θέατρο και τον ερωτεύεται. Όμως ακόμα και ο έρωτας αδυνατεί να είναι η απάντηση στα πάντα. Η ταινία “16 Φορές Άνοιξη” είναι το κινηματογραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της 20χρονης Suzanne Lindon, κόρη του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού Vincent Lindon.

Η Αγία Έμυ

H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Όταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της. Η ταινία “Αγία Έμυ” είναι το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντεμπούτο της Αρασέλης Λαιμού.

Η Πόλη και η Πόλη

Γυρισμένη σε μόλις 14 μέρες, με μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών, και πολυαγαπημένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών, «Η Πόλη και η Πόλη» θαμπώνει τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ταινίας-δοκιμίου. Μια ταινία “μοναδικής συναισθηματικής καθαρότητας και ασίγαστης δύναμης” που διατρέχει επτά δεκαετίες της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της πικρής εμπειρίας της εβραϊκής της κοινότητας.

X

Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Τι Γουέστ (The House of the Devil), ένας λάτρης του τρόμου και πιστός υπηρέτης του, παρουσιάζει ένα θρίλερ με πολλές ανατροπές. 1979: Μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωνόμενοι γέροι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.

CopShop

Διασχίζοντας την έρημο της Νεβάδα, ο πανούργος απατεώνας Τέντι Μουρέτο (Φρανκ Γκρίλο) καταστρώνει ένα απεγνωσμένο σχέδιο να κρυφτεί από τον επικίνδυνο εκτελεστή Μπομπ Βίντικ (Τζέραλντ Μπάτλερ), να σπάσει στο ξύλο την πρωτάρα αστυνομικό Βάλερι Γιάνγκ (Αλέξις Γιανγκ), ώστε να συλληφθεί και να κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα μιας μικρής πόλης. Η φυλακή δεν μπορεί να προστατέψει για πολύ τον Μουρέτο, και ο Βίντικ ετοιμάζει την δική του κράτηση, περνώντας το χρόνο του σε κοντινό κελί έως ότου ολοκληρώσει την αποστολή του. Η άφιξη όμως ενός ακόμα εκτελεστή (Τόμπι Χας) θα προκαλέσει ξέφρενο χάος και ο Βίντικ θα πρέπει να φανεί δημιουργικός αν θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά και να διαφύγει από αυτή την εκρηκτική κατάσταση.

Διόνυσος, η Επιστροφή

Η συναρπαστική 35ετής πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, από το Μακρύγιαλο Πιερίας ως το πάνθεον της παγκόσμιας καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, μέσα από σπάνιο αρχειακό κινηματογραφημένο υλικό, με οδηγό κι αφηγητή τον ίδιο τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share