Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 24/03 - 30/03: «Η Βασίλισσα της Κυψέλης» και «Αντίο Κύριε Χάφμαν»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

24 Μαρτίου 2022 11:37
Οι ταινίες της εβδομάδας 24/03 - 30/03: «Η Βασίλισσα της Κυψέλης» και «Αντίο Κύριε Χάφμαν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο η «Βασίλισσα της Κυψέλης» και το «Αντίο κύριε Χάφμαν» να ξεχωρίζουν.

Τα Κακά Παιδιά

Ύστερα από αμέτρητες ληστείες, η συμμορία των Κακών Παιδιών με επικεφαλής τον κύριο Λύκο συλλαμβάνεται. Για να μην οδηγηθούν στη φυλακή, τα μέλη της συμφωνούν να μπουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης καλοσύνης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μαρμελάδα. Αλλά μέχρι πότε μπορούν να προσποιούνται;

Η Βασίλισσα της Κυψέλης

Για να εξασφαλίσει την οικογένειά της, η Φαρί, της οποίας ο άντρας αγνοείται από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση. Στην κλειστή, πατριαρχική κοινωνία της, όμως, η προσπάθειά της αντιμετωπίζεται με έντονη εχθρότητα.

Αντίο Κύριε Χάφμαν

Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1941, ο Εβραίος κοσμηματοπώλης Ζοσέφ Χαφμάν εμπιστεύεται το κατάστημά του στον υπάλληλο του Φρανσουά Μερσιέ, πριν επιχειρήσει να φτάσει στην ελεύθερη ζώνη. Δεν τα καταφέρνει, όμως, και αναγκάζεται να κρυφτεί στο υπόγειο. Ο Μερσιέ αποδέχεται την απρόβλεπτη κατάσταση με την προϋπόθεση ότι κι εκείνος θα αποδεχτεί μια ιδιαίτερη συμφωνία.

Τελευταίο Ταξίδι

Το «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία, Κίνα» του Νίκου Καζαντζάκη από τη δεκαετία του 1930 συναντά τις εικόνες της σύγχρονης Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το Ίχνος του Χρόνου

Το πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος ανέσκαψε το Ιδαίον Άντρον, τις Αρχάνες, τα Κύθηρα και τη Ζώμινθο, φέρνοντας στο φως πολύτιμες πληροφορίες για τον μινωικό πολιτισμό.

Άνεμος Ελευθερίας 1821

Η ιστορία του Ιωάννη Φίλωνα, κοσμοπολίτη εμπόρου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας και αγωνιστή του 1821, όπως περιγράφεται σ’ ένα λαϊκό ανάγνωσμα του 1905 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Η Χαμένη Πόλη

Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Άλαν, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share