Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 10/2 - 16/2: «Έγκλημα στον Νείλο» και «Φυσικό φως»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

10 Φεβρουαρίου 2022 11:02
Οι ταινίες της εβδομάδας 10/2 - 16/2: «Έγκλημα στον Νείλο» και «Φυσικό φως»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο το «Έγκλημα στον Νείλο» και το «Φυσικό φως» ξεχωρίζουν.

Έγκλημα στον Νείλο

Ύστερα από την οσκαρική επιτυχία του «Belfast» ο Κένεθ Μπράνα ετοιμάζεται να κερδίσει και την μάχη των ταμείων με το «Έγκλημα στον Νείλο». Μετά από το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του 2017 ο Μπράνα ξαναφορά το κοστούμι και το μουστάκι του δαιμόνιου Βέλγου ντετέκτιβ και μεταφέρει το κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι σε μια εξωτική περιπέτεια με πρωτοκλασάτο καστ (εκτός του Μπράνα συμπρωταγωνιστούν οι Γκαλ Γκαντότ, Αρμι Χάμερ, Ανέτ Μπένινγκ, Τομ Μπέιτμαν) αλλά και συμβατική αφήγηση χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Φυσικό Φως

Το «Φυσικό Φως» σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός νέου Ούγγρου δημιουργού ονόματι Ντένες Νάγκι, φέρνει μνήμες από τον «Γιο του Σαούλ» σε ένα νέο σοκαριστικό δράμα από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι σίγουρα η πιο δυνατή ταινία της εβδομάδας.

Παντρέψου με

Τέλος, η μέτρια ρομαντική κομεντί «Παντρέψου με» ανεβάζει στην κεντρική μουσική σκηνή της σκηνοθέτριας Κατ Κόιροτους Τζένιφερ Λόπεζ και Όουεν Γουίλσον.

Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι

Το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ «Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι» είναι ένας φιλοσοφικός στοχασμός για το μέλλον της ανθρωπότητας από τον αδικοχαμένο Ισλανδό μουσικό Γιόχαν Γιοχάνσον,με την Τίλντα Σουίντον σε ρόλο αφηγήτριας.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share