Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

4 + 1 ντοκιμαντέρ στο Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Αξίζει να τα δείτε!

3 Φεβρουαρίου 2022 10:34
4 + 1 ντοκιμαντέρ στο Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής που δεν γνωρίζουμε και μας ωθούν σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Το Netflix διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ντοκιμαντέρ, μερικά από τα οποία αξίζει πραγματικά να τα δεις.

Το Athensmagazine.gr προτείνει 5 ντοκιμαντέρ τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δεις.

Θα με Αγαπήσουν Όταν Πεθάνω

Tο “They’ll love me when i’m dead” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, στις 30 Αυγούστου 2018. Πήρε το όνομά του από ένα προφητικό σχόλιο που έκανε ο Welles στον Peter Bogdanovich και επικεντρώνεται στην επιστροφή του Welles στις Η.Π.Α. στις αρχές της δεκαετίας του ’70 για να γυρίσει την αποτυχημένη ταινία επιστροφής του στο Χόλιγουντ. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 1985.

Το κοινωνικό δίλημμα

Το κοινωνικό δίλημμα είναι ένα “δραματικό” ντοκιμαντέρ αμερικανικής παραγωγής του 2020 σε σκηνοθεσία Jeff Orlowski. Το ντοκιμαντέρ εξερευνά την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την φθορά που προκαλούν στην κοινωνία. Επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των χρηστών για οικονομικό κέρδος μέσω της παρακολούθησης για χάρη του καπιταλισμού και της εξόρυξης δεδομένων. Το κοινωνικό δίλημμα του Netflix εξετάζει πώς ο σχεδιασμός τους ωθεί στη δημιουργία ενός εθισμού, τη σχέση τους με την πολική καθώς και πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένου την ψυχική υγεία των εφήβων και την άνοδο των αυτοκτονιών στους έφηβους.

Το ντοκιμαντέρ είναι μόλις 1μιση ώρα και συγκεκριμένα παραγωγής του Netflix. Διαθέτει εξαιρετικά χρώματα, πλούσια εφέ που μαγνητίζουν το μάτι, ενώ στόχος του είναι να προβληματίσει, αλλά και να αφυπνίσει το κοινό. Ήδη από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε απέσπασε θετικές κριτικές και μάλιστα βρέθηκε υψηλά στο ελληνικό Top 10 για αρκετό διάστημα.

The Last Dance

To The Last Dance ή αλλιώς Ο Τελευταίος Χορός δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Netflix. Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε αναστατώθηκε όλη η υφήλιος και όλοι μιλούσαν γι’ αυτό. Είναι μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με 10 επεισόδια των 50, περίπου, λεπτών και εξιστορεί την άνοδο του σούπερ σταρ Μάικλ Τζόρνταν και των Σικάγο Μπουλς των ’90. Μάλιστα το ντοκιμαντέρ διαθέτει ακυκλοφόρητο υλικό από την αξέχαστη σεζόν 1997-1998.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jason Hehir και παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τα καλύτερα παιχνίδια του θρυλικού μπασκετμπολίστα. Όλοι οι λάτρεις του μάσκετ και του NBA έσπευσαν αμέσως να δουν το ντοκιμαντέρ και κανείς δεν έμεινε απογοητευμένος. Το ντοκιμαντέρ είχε τεράστια επιτυχία και θα μείνει στην ιστορία του μπάσκετ για πολύ καιρό ακόμη. Ένα ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι οι πιο τρελοί φαν του μπάσκετ θα ενθουσιαστούν με τα εντυπωσιακά πλάνα και τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις.

Ο πλανήτης μας

Ο πλανήτης μας είναι ένα θεαματικό ντοκιμαντέρ στο Netflix βρετανικής παραγωγής σε αφήγηση του εκπληκτικού David Attenborough, ενώ η Salma Hayek έχει αναλάβει την αφήγηση για την Λατινική Αμερική και η Penélope Cruz για την Ισπανία.

Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την φυσική ομορφιά του πλανήτη μας, ενώ εξετάζει πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου και τους ανθρώπους. Ένα ντοκιμαντέρ για όλη την οικογένεια που αποδεικνύει τον πλούτο και τη μαγεία του πλανήτη μας, ενώ μας αναγκάζει να δούμε με μία άλλη ματιά τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Πανέμορφα πλάνα με υπέροχα χρώματα. Ένα απολαυστικό ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Αποτελείται μόνο από μία σεζόν με 8 επεισόδια της μίας ώρας. Το Netflix, μάλιστα, διαθέτει και το Behind-the-scenes που δείχνει πώς γίνονται τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ που είναι εξίσου συγκλονιστικό.

Στο μυαλό του Μπιλ Γκέιτς

Μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με μόλις 3 επεισόδια της μίας ώρας που μας καθοδηγούν στο μυαλό του μεγάλου Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft μοιράζεται με το κοινό λεπτομέρειες για τη ζωή του, μιλάει για εκείνους που τον επηρέασαν, αλλά και τους τολμηρούς στόχους που εξακολουθεί να κυνηγά.

Είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε έναν από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ μας δείχνει την ιστορία του φιλόδοξου Μπιλ Γκέιτς, τις συνεισφορές του στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η σειρά ντοκιμαντέρ έχει σκηνοθετηθεί από τον Davis Guggenheim.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share