Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 + 1 σειρές μυστηρίου στο Netflix που θα σε σοκάρουν

Είναι σαγηνευτικές!

31 Ιανουαρίου 2022 11:46
4 + 1 σειρές μυστηρίου στο Netflix που θα σε σοκάρουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θες να παρακολουθήσεις μία σειρά που θα σε σαγηνεύσει και θα σε μαγνητίσει τότε μία σειρά μυστηρίου είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα. Το Athensmagazine.gr, εντόπισε 4 σειρές μυστηρίου στο Netflix, οι οποίες θα σε σοκάρουν και θα σε καθηλώσουν. Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 + 1 ταινίες θρίλερ στο Netflix.

Ρίβερντεϊλ

Το Ρίβερντεϊλ (αγγλικά: Riverdale) είναι μια αμερικάνικη εφηβική δραματική σειρά που προβάλλεται από το 2017 από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CW και από το Netflix. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου 2017.

Προσαρμόστηκε για την τηλεόραση από τον επικεφαλής δημιουργό του Archie Comics, Roberto Aguirre-Sacasa και τον παραγωγό Greg Berlanti. Στις 7 Μαρτίου 2017, το CW ανανέωσε τη σειρά για μια δεύτερη σεζόν, η οποία προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017. Τον Σεπτέμβριο του 2017, αποκαλύφθηκε ότι αναπτύσσεται μια σειρά spin-off, με τίτλο Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα.

Η σειρά αποτελείται από ένα cast που βασίζεται στους χαρακτήρες του Archie Comics, με τον Κ.Τζ. Άπα στο ρόλο του Archie Andrews, την Λίλι Ράινχαρτ ως Betty Cooper, την Καμίλα Μέντες ως Veronica Lodge και τον Κόουλ Σπράους ως Jughead Jones, τον αφηγητή της σειράς.

Η ιστορία, εξελίσσεται σε μια μικρή, επαρχιακή πόλη, το Riverdale, όπου φαινομενικά όλα είναι ήσυχα, ή μάλλον σχεδόν όλα.

Υπάρχει μια κόντρα μεταξύ των Βορείων και των Νότιων, οι οποίοι αποτελούνται από διάφορες συμμορίες, με πιο κυρίαρχη, αυτή των Ερπετών. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει με ένα φόνο που γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τους πρωταγωνιστές μας, αν και είναι μαθητές του Λυκείου, να προσπαθούν να βρούνε τον δολοφόνο.

Μόλις όμως λύνεται μια υπόθεση της πόλης, δημιουργείται μια ακόμη και οι μπελάδες για μικρούς και μεγάλους δεν σταματάνε ποτέ. Ταυτόχρονα όμως με όλα αυτά, παρακολουθούμε τους εφηβικούς έρωτες, τις συνήθειες και τις παραδόσεις που δένουν όλη την κοινωνία.

Archive 81: Το Μυστήριο της Φωτιάς

Η ιστορία της σειράς αναφέρεται στον Νταν Τέρνερ, έναν αρχειονόμο που αναλαμβάνει να επιδιορθώσει κάποιες κατεστραμμένε βιντεοκασέτες από το 1994 και τελικά παρασύρεται στη δίνη ενός μυστηρίου που αφορά την εξαφάνιση μιας σκηνοθέτριας ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια που ο Νταν ασχολείται με το έργο της Μέλοντι Πεντράς, μια έρευνα της για μια δαιμονική αίρεση στο κτίριο Βίσερτον τον καθηλώνει. Καθώς η σεζόν εκτυλίσσεται σε δύο χρονικές περιόδους, ο αρχειονόμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκαλύψει τι έχει συμβεί στη Μέλοντι. Κάποια στιγμή οι δυο τους επικοινωνούν με έναν μυστηριώδη τρόπο και ο Νταν μαθαίνει ότι η Μέλοντι δεν εξαφανίστηκε απλώς κατά τη διάρκεια μιας τελετουργίας λατρείας, αλλά μεταφέρθηκε σε μια άλλη διάσταση, τον Άλλο Κόσμο, και έχει παγιδευτεί εκεί από το 1994. Τότε ο Νταν πιστεύει ότι μπορεί να τη σώσει από το τρομερό τέλος που τη βρήκε πριν από 25 χρόνια. Καταφέρνει να ταξιδέψει εκεί για να τη σώσει, αλλά πριν προλάβουν οι δύο να επιστρέψουν στην πραγματικότητα με ασφάλεια, χωρίζονται: Η Μέλοντι στράφηκε πίσω στον πραγματικό κόσμο από τον αρχηγό της λατρείας, Samuel, ενώ ο Νταν μεταφέρθηκε με κάποιο τρόπο στη δεκαετία του ’90.

Ο Ψυχίατρος

Ένας ευφυής και χαρισματικός ψυχίατρος, ο Λάζλο Κράιζλερ, μετά από εντολή του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, Theodore Roosevelt προσπαθεί να εξιχνιάσει μια υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών μικρών άστεγων αγοριών. Μαζί του είναι και ο σκιτσογράφος John Moore που δουλεύει στους New York Times.

H σειρά “Ο Ψυχίατρος” (“The Alienist”) είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που διαδραματίζεται σε μια “σκοτεινή” εποχή για τη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 19ου αιώνα, κατά την οποία επικρατούσε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη αλλά και ταυτόχρονα κοινωνική ανισότητα.

Midnight Mass

Το Midnight Mass αποτελεί μίνι σειρά δια χειρός Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Doctor Sleep, Oculus μεταξύ άλλων) για λογαριασμό της Netflix. Τοποθετεί την πλοκή σε ένα απομονωμένο νησί όπου μετά την άφιξη ενός χαρισματικού ιερέα ξεκινούν να συμβαίνουν μυστήριες καταστάσεις. Οι θεματικές που απασχολούν σταθερά τον Flanagan στις προηγούμενες δουλειές του κάνουν την εμφάνιση τους κι εδώ, σε ένα βαθμό πιο διαυγείς. Πόνος, τραύμα, απώλεια, συγχώρεση.

Το Midnight Mass διακατέχεται από μια βαθιά υπαρξιακή αγωνία και διερευνά ζητήματα σχετικά με το θάνατο και την πίστη για τα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις παρά μόνο η διαρκής και επίπονη εξερεύνηση τους.

Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι

Μετά από τον τραγικό θάνατο ενός ζευγαριού, ο Χένρι προσλαμβάνει μια νεαρή αμερικανίδα νταντά για να φροντίσει την ορφανή ανιψιά και τον ανιψιό του που διαμένουν στο Bly Manor με τον σεφ Owen, τον Jamie και την νέα οικονόμο, την κυρία Grose. Λίγο μετά την άφιξή της στο κτήμα Bly, αρχίζει να βιώνει παράξενα γεγονότα και μια τρομακτική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share