Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4 + 1 σειρές στο Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

Αξίζουν!

28 Ιανουαρίου 2022 10:15
4 + 1 σειρές στο Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία αγαπημένη συνήθεια του χειμώνα και ειδικότερα τις μέρες με πολύ πολύ κρύο, είναι η παρακολούθηση σειρών. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να τον σπαταλήσετε σε μία αδιάφορη σειρά, το Athensmagazine.gr, έψαξε για εσάς και βρήκε τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές στο Netflix.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ 4 + 1 ταινίες στο Netflix που θα σου κάψουν τον εγκέφαλο.

Λουπέν

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι, και πρωταγωνιστής είναι ο Assane (Omar Sy), ένας άντρας που έχει σχεδιάζει να κλέψει το κολιέ που φορούσε κάποτε η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Το εναρκτήριο επεισόδιο είναι ένας λαβύρινθος σχεδίων που μέχρι το τέλος συγχωνεύονται. Ο πρωταγωνιστής μας όχι μόνο εξαπατά τους γνωστούς τους, αλλά επίσης και το κοινό. Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον εναρκτήριο επεισόδιο, που αποτελεί τον πυρήνα και για τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια. Αυτή η πρώτη μικρή σεζόν είναι μια νέα πρόταση και αποδεικνύει ότι μια σειρά δεν χρειάζεται απαραίτητα 12 επεισόδια για να τελεσφορήσει.

Μαύρος Καθρέφτης

Το Black Mirror (Μαύρος Καθρέπτης) είναι μια βρετανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Τσάρλι Μπρούκερ, με τους Μπρούκερ και Άνναμπελ Τζόουνς να λειτουργούν ως showrunners του προγράμματος.

Επικεντρώνεται σε σκοτεινά και σατιρικά θέματα που εξετάζουν τη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις απρόβλεπτες συνέπειες των νέων τεχνολογιών. Τα επεισόδια είναι αυτοτελή έργα, συνήθως τοποθετημένα σε εναλλακτικό ή στο εγγύς μέλλον.

Maid

Στη σειρά, τη «φωνή» της Λαντ δανείζεται μια νεαρή μητέρα, η Αλεξ· εργάζεται ως οικιακή βοηθός προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί από τον χειριστικό και αλκοολικό σύζυγό της, να συντηρήσει τον εαυτό της και την τρίχρονη κόρη της Μάντι – ενώ παράλληλα αγωνίζεται να διατηρήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Πέφτει και σηκώνεται ξανά και ξανά.

Ένοχο Παρελθόν

Η Μέγκαν είναι μία μητέρα τριών παιδιών που μετά από 17 χρόνια αποφασίζει να παντρευτεί τον σύντροφό της. Στο παρελθόν όμως δεν λεγόταν Μέγκαν αλλά Κάσι. Δουλεύε σαν στρίπερ στο Vipers, ένα απομονωμένο μαγαζί. Ενώ φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω την παλιά ζωή της, θα αρχίσουν ξαφνικά να εμφανίζονται άτομα από το παρελθόν της. Η εξαφάνισή της είχε συμπέσει με την εξαφάνιση ενός όχι και τόσο ευγενικού θαυμαστή της, ο οποίος υπάρχουν φήμες ότι επέστρεψε και αυτό από μόνο του τρομοκρατεί την Μέγκαν.

Παράλληλα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία αλλά 17 χρόνια αργότερα θα εξαφανιστεί ένας νεαρός, ο Κάρλτον Φλιν. Ο Κάρλτον φαίνεται ότι διασκέδαζε με την κόρη της Μέγκαν στο Vipers το βράδυ της εξαφάνισής του. Πως μπορεί να συνδέονται όλα αυτά; Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Μπρουμ, ο ίδιος αστυνομικός που είχε αναλάβει και την παλιά υπόθεση. Από την αρχή θα δει κοινά σημεία και θα προσπαθήσει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ.

Ozark

Πρωταγωνιστές στο Ozark είναι πολλοί. Ο φακός όμως εστιάζει κυρίως στην οικογένεια Μπερντ. Τον Μάρτι (Jason Bateman), τη Γουέντι (Laura Linney) και τα παιδιά τους, Σάρλοτ (Sofia Hublitz) και Τζόνα (Skylar Gaertner). Ο Μάρτι είναι ένας πατέρας που δρα περισσότερο με βάση τη λογική πάρα με το συναίσθημα και εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος σε μια εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος με τον φίλο του Μπρους στο Σικάγο. Γρήγορα όμως, αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μυστικό και αναγκάζεται να εγκαταλείψει την «Πόλη των Ανέμων» μετακομίζοντας με την οικογένεια του στα Όζαρκ.

Στην αρχή της σειράς παρακολουθούμε πόσο μαεστρικά ο Μάρτι και η Γουέντι επιδιώκουν να αναπτύξουν σχέσεις με τους επιχειρηματίες που ζουν στα Όζαρκ. Παράλληλα η οικογένεια προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο της περιβάλλον, ερχόμενη αντιμέτωπη με την επικριτική ματιά των κατοίκων της περιοχής και με κάθε λογής εγκληματίες. Διαφθορά, προδοσίες, ανατροπές και δολοφονίες χαρακτηρίζουν το καθηλωτικό Ozark που αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες σειρές όχι μόνο στο Netflix αλλά στην τηλεόραση γενικότερα.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share