Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Οι ταινίες της εβδομάδας 20/1 - 26/1: «Γάζα αγάπη μου» και «Έρημη χώρα»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

20 Ιανουαρίου 2022 10:11
Οι ταινίες της εβδομάδας 20/1 - 26/1: «Γάζα αγάπη μου» και «Έρημη χώρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο το «Γάζα αγάπη μου» και η «Έρημη χώρα» ξεχωρίζουν.

Γάζα αγάπη μου

Ακόμη μια πετυχημένη φεστιβαλική ταινία υψηλών συναισθημάτων είναι η απολαυστική «Γάζα αγάπη μου» των αδελφών Ταρζάν και Αραμπ Νάσερ από την Παλαιστίνη που αφηγείται τον τρυφερό έρωτα ενός μεσήλικα ψαρά που πιάνει ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα στα δίχτυα του για μια ράφτρα που ζει με την κόρη της στη σύγχρονη Γάζα.

Σκηνές από ένα γάμο

Η επανέκδοση του μπεργκμανικού «Σκηνές από ένα γάμο» αποδεικνύει περίτρανα πόσο αξεπέραστος ήταν ο σουηδός δημιουργός και πόσο επίκαιρη είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε.

Έρημη χώρα

Η «Έρημη χώρα» του Ιρανού Αχμάντ Μπαχραμί (μόλις η δεύτερη ταινία του που ολοκληρώθηκε γρηγορότερα από εκείνη που ξεκίνησε πρώτη) αποθεώθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισε δύο βραβεία και περιγράφει τα κρίσιμα ηθικά διλήμματα ενός επιστάτη σε εργοστάσιο οικοδομικών υλικών που απειλείται με λουκέτο.

Μονοπάτι των χαμένων ψυχών

Παρότι δεν φτάνει στο υψηλό επίπεδο των περισσοτέρων ταινιών του, το «Μονοπάτι των χαμένων ψυχών» είναι ένα φιλμ που φωτογραφίζει όλα εκείνα που αγαπά ο μεξικανός Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και κάνει συναρπαστικό το σινεμά του. Ριμέικ ενός παλιού αμερικανικού νουάρ των 40ς μιλά για την απληστία, τον ατομικισμό και την σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου, με το ακαταμάχητο αφηγηματικό ύφος του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Latin Noir

Το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Latin Noir» του συγγραφέα και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη επιχειρεί ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό στις χώρες της λατινικής Αμερικής όπου άνθισε η αστυνομική λογοτεχνία των 70ς με οδηγό τις εκμυστηρεύσεις των σημαντικότερων λογοτεχνών του είδους.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share