Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή της Μαντόνα - «Μόνο εγώ μπορώ να πω την ιστορία μου»

«Θα είναι μια αληθινή και δυνατή απεικόνιση της ζωής της Μαντόνα»

19 Ιανουαρίου 2022 12:29
Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή της Μαντόνα - «Μόνο εγώ μπορώ να πω την ιστορία μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη βιογραφική ταινία της ποπ σταρ, Mαντόνα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ την ταινία για τη ζωή του Elton John.

«Μόνο εγώ μπορώ να πω την ιστορία μου», έχει δηλώσει η ίδια η οποία εγκατέλειψε το Μίσιγκαν με μόλις 35 δολάρια και μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα για τη Νέα Υόρκη. Μια πηγή στο People δήλωσε ότι η βιογραφική ταινία θα ξεκινήσει με τους αγώνες της να τα καταφέρει στη δεκαετία του 1970, προσθέτοντας: «Θα είναι μια αληθινή και δυνατή απεικόνιση της ζωής της Μαντόνα».

Η τραγουδίστρια του «Material Girl» έχει ολοκληρώσει το σενάριο με τη βοήθεια της συγγραφέως του «Girl On The Train», Έριν Κρεσίντα Γουίλσον (Erin Cressida Wilson) και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα - 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Everybody» τον Οκτώβριο του 1982.

Την παραγωγή της ταινίας για τη Universal αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο Μάικλ Ντε Λούκα (Michael De Luca).

Σύμφωνα με το People το όνομα που έχει ακουστεί έντονα για τον ρόλο της ποπ σταρ είναι εκείνο της κόρη της Λούρδη Λεόν, της βρετανίδας Φλόρενς Πιου (Florence Pugh), και της Ιταλοαμερικανίδας ηθοποιού και φίλη του Κάνιε Γουέστ, Τζούλια Φοξ (Julia Fox), η οποία εθεάθη με τη Mαντόνα σε δείπνο στο δημοφιλές εστιατόριο Delilah του Λος Άντζελες. Η Μαντόνα ανέβασε μια κοινή φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι μίλησαν για την ταινία.

Η παραγωγή και η σκηνοθεσία της ταινίας θα είναι υπό τις οδηγίες της βασίλισσας της Ποπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλάβρυτα 1943: Οργή από απογόνους του Ολοκαυτώματος για την ταινία – «Δεν υπήρχε ναζί που μας βοήθησε»

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» προσπαθεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί. Το Δεκέμβρη του 1943 οι ναζί εκτέλεσαν 500 άτομα και έκαψαν το χωριό των Καλαβρύτων, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες ιστορίες της κατοχής στην Ελλάδα.

Η πολυαναμενόμενη ταινία, στην οποία συμπαραγωγός είναι η ΕΡΤ και πρωταγωνιστής ο σπουδαίος Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία πριν ακόμα προβληθεί στους κινηματογράφους. Το τρέιλερ που κυκλοφορεί έχει εξοργίσει τοπικούς φορείς και απογόνους του Ολοκαυτώματος που προαναγγέλλουν μηνύσεις. Ωστόσο «Το γεγονός» κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα θα ανοίξει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καταγγέλλει τους υπεύθυνους της ταινίας για παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων και αναβίωση μύθων που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Ειδικότερα σημειώνουν πως στην ταινία επιχειρείται η αναβίωση του μύθου περί περί του δήθεν «καλού» Αυστριακού Ναζί, που με δική του πρωτοβουλία και παρακούοντας τις εντολές των ανωτέρω του, ανοίγει τάχα την πόρτα του ήδη πυρπολημένου Δημοτικού Σχολείου, για να «σώσει» τα γυναικόπαιδα!

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή της Μαντόνα

Πρόκειται για ένα προκλητικό μύθευμα, το οποίο έχει διαψευστεί από όλους τους αυτόπτες μάρτυρες – εγκλείστους του Σχολείου και επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων, αλλά παρ’ όλα αυτά -άγνωστο για ποιους λόγους- οι υπεύθυνοι της ταινίας, συμπεριέλαβαν στην ιστορία.

Δείτε το trailer της ταινίας

Digger: Την Ελλάδα στα Όσκαρ θα εκπροσωπήσει η ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Η ελληνική κινηματογραφική ταινία «Digger» του σκηνοθέτη Τζώρτζη Γρηγοράκη, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 94η διοργάνωση των βραβείων OSCAR® της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Η.Π.Α. στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας). Η επιλογή έγινε κατόπιν πρότασης επταμελούς γνωμοδοτικής Επιτροπής αποτελούμενης από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους κυρίως από το χώρο του κινηματογράφου, την οποία έκανε δεκτή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Digger

Η Επιτροπή πρότεινε ομόφωνα το κινηματογραφικό έργο Digger, καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ταινία η οποία μπορεί να απευθυνθεί σε ένα διεθνές κοινό δεδομένου ότι παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν προσιτή χωρίς να κάνει έκπτωση στην κινηματογραφική ποιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή της εκπροσώπησης της Ελλάδος στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους των βραβείων OSCAR ρυθμίζεται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα από το άρθρο 35 του ν. 3905/2010 και την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/53689/01.06.2012 (ΦΕΚ Β΄ 1829) υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, το κινηματογραφικό έργο με το οποίο εκπροσωπείται η Ελλάδα στις διαδικασίες των βραβείων OSCAR της συγκεκριμένης κατηγορίας προτείνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από γνώμη επταμελούς Επιτροπής, η οποία συγκροτείται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Τα μέλη της προέρχονται, κυρίως, από τον χώρο του κινηματογράφου και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με υποψήφια ταινία. Ωστόσο αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας 21/10 - 27/10.

Για το έτος 2021 η εν λόγω Επιτροπή συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/425436/08.09.2021 (ΑΔΑ: 6ΦΠ44653Π4-ΡΒ0) απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την εξής σύνθεση

  • Εύα Στεφανή, σκηνοθέτις και εικαστικός, καθηγήτρια κινηματογράφου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α., ως Πρόεδρος
  • Δημήτρης Σοφιανόπουλος, σκηνοθέτης, ως Αντιπρόεδρος
  • Χρήστος Νίκου, σκηνοθέτης (κατά πάγια τακτική, συμμετέχει ο σκηνοθέτης της υποψήφιας ταινίας του προηγούμενου έτους)
  • Γιάννης Δασκαλοθανάσης, διευθυντής φωτογραφίας
  • Μαρία Καλλιμάνη, ηθοποιός
  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης
  • Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.
 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share