Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 13/1 - 19/1: «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό» και «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

13 Ιανουαρίου 2022 16:59
Οι ταινίες της εβδομάδας 13/1 - 19/1: «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό» και «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες είναι πολλών ειδών, ωστόσο το «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό» και το «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ» ξεχωρίζουν.

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό

Μια φαρμακοποιός κι ένας ποδοσφαιριστής Γιόργκι ερωτεύονται σε ένα δρόμο του Κουτάισι στο γεωργιανό αισθηματικό δράμα «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό». Κομμάτια ατόφιας ποίησης ανάκατα με μια ιδιότυπη ερωτική ιστορία που παίρνει το χρόνο της να ανασάνει και κυρίως να αναπτυχθεί χάρη και στη μεγάλη διάρκεια των 2μιση ωρών.

Για πάντα κοντά σου

Καθαρόαιμη συγκίνηση και αισθήματα μεγάλης κλίμακας προσφέρει το λυτρωτικό «Για πάντα κοντά σου» του Ουμπέρτο Παζολίνι που αφηγείται την ιστορία του τριανταπεντάχρονου Τζον ο οποίος έχει ελάχιστους μήνες ζωής και προσπαθεί να βρει την κατάλληλη οικογένεια για τον τρίχρονο γιο του.

Πράκτορες 355

Στην κατασκοπική περιπέτεια «Πράκτορες 355»του Σάιμον Κίνγκμπεργκ, η Πενέλοπε Κρουζ αναλαμβάνει τον άχαρο κωμικό ρόλο της κατασκόπου που έχει πλέον οικογένεια και δεν μπορεί να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος αλλά οι εντυπωσιακές Τζέσικα Τσαστέιν και Ντάιαν Κρούγκερ κάνουν το χρέος τους.

Scream

Οι προσδοκίες για μια ενδιαφέρουσα (αν όχι πετυχημένη) επανεκκίνηση του franchise του «Scream», που είναι ο κράχτης για την τρέχουσα εβδομάδα, δεν επιβεβαιώθηκαν. Μπορεί στο νέο slasher να επιστρέφουν οι Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ και Ντέιβιντ Αρκέτ στους γνωστούς τους ρόλους αλλά ο νέος δολοφόνος που φορά την Ghostface μάσκα δεν μπορεί να μας κάνει να τρομάξουμε.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Η βιογραφία του Όσκαρ Ρέλερ «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ» έχει τρομερό ενδιαφέρον για τους κινηματογραφόφιλους καθώς αποκαλύπτει αρκετές άγνωστες ιστορίες από τη συναρπαστική ζωή του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη, ενισχυμένες με την μαγνητική παρουσία του πρωταγωνιστή Όλιβερ Μασούτσι που είναι ολόιδιος ο Φασμπίντερ!

Σχέδιο Διάσωσης

Τέλος το animation «Σχέδιο Διάσωσης» περιγράφει το ταξίδι στο χρόνο δύο πλασμάτων που ανακαλύπτουν ότι το είδος τους απειλείται με εξαφάνιση.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share