Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 16/12 - 22/12: Η επιστροφή του Spiderman, o "Αμνός" και το χριστουγεννιάτικο ρομάντζο

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

16 Δεκεμβρίου 2021 11:08
Οι ταινίες της εβδομάδας 16/12 - 22/12: Η επιστροφή του Spiderman, o
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας. Ο Spiderman επιστέφει, ο Θοδωρής Βουρνάς βγάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ένα χριστουγεννιάτικο ρομάντζο για τις αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές.

Αμνός (Lamb) του Βάλντιμαρ Γιοχάνσον

Σε μια απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας, ένα παντρεμένο ζευγάρι κτηνοτρόφων ζουν με το κοπάδι τους σε μια φάρμα. Oταν ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες νεογέννητο αρνάκι στην γη τους, αποφασίζουν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους. Η απρόσμενη αυτή άφιξη στην οικογένεια θα τους φέρει χαρά αλλά στην πορεία όλα θα ανατραπούν…

To ντεμπούτο του Βάλντιμαρ Γιοχάνσον που κέρδισε το Βραβείο Πρωτοτυπία στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών και κατέχει ήδη τον τίτλο της πιο εμπορικής ισλανδικής ταινίας στο αμερικανικό box office.

Μετά την Αγάπη (After Love) του Αλίμ Καν

Η Μέρι Χουσέιν, μια εξηντάχρονη γυναίκα που ζει στο Ντόβερ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ όταν παντρεύτηκε τον Αχμέντ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είχε μια άλλη, κρυφή ζωή, στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Κλονισμένη, σπεύδει στο Καλαί της Γαλλίας, αγωνιώντας να βρει το νήμα της αλήθειας. Ένα συγκινητικό δράμα που υφαίνει το πορτρέτο δύο γυναικών για να αποτυπώσει τον βαθύ δεσμό που τις ενώνει, υπερβαίνοντας τα πολιτισμικά τείχη που υψώνονται μεταξύ τους.

Η ταινία του Αλίμ Καν που θριάμβευσε στα βραβεία BIFA για τις ανεξάρτητες βρετανικές ταινίες.

Ελπίδα (Hope) της Μαρία Σοντάλ

H Άνια και ο Τόμας ζουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, απορροφημένοι και οι δύο στις δημιουργικές καριέρες τους. Όταν όμως η Άνια λαμβάνει μία σοκαριστική ιατρική διάγνωση, η ζωή τους διαλύεται και φέρνει στην επιφάνεια την παραμελημένη τους αγάπη. Η Άνια, μόνη με τη θλίψη και τους φόβους της συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την πλήρη στήριξη και βοήθεια του Τόμας. Ξεκινούν και οι δύο μαζί ένα δύσκολο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους ξανά.

Η πρόταση της Νορβηγίας για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2021.

Spider-Man No Way Home του Τζον Γουότς

Για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως Super Hero σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

O Ανθρωπος-Αράχνη επιστρέφει.

Τραγούδα! 2 (Sing 2) του Γκαρθ Τζένινγκς

Tο Κοάλα, ο Μπάστερ Μουν και τα ζωάκια της παρέας του ετοιμάζονται για την εκθαμβωτική τους παράσταση στη λαμπερή πρωτεύουσα ψυχαγωγίας του κόσμου! Πρέπει να τα καταφέρουν και να κάνουν την απόλυτη μουσική παράσταση! Υπάρχει βέβαια ένα μεγάλο εμπόδιο… Θα πρέπει πρώτα να πείσουν τον μεγαλύτερο ροκ αστέρα του κόσμου, τον Κλέι να παίξει μαζί τους. Η παρέα του Μπάστερ, που περιλαμβάνει μια χαρούμενη μαμά γουρουνίτσα, τη Ροζίτα, μια ροκού σκαντζοχοιρίνα, την Ας, έναν σοβαρό γορίλα, τον Τζόνι, και φυσικά το απίθανο γουρουνάκι, τον προβοκάτορα Γκάντερ.

H φανταστική παρέα ενός από τα ωραιότερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταιών χρόνων επιστρέφει. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Dissolved του Θοδωρή Βουρνά

Όταν κλείνουν οι πόρτες ούτε εσύ ούτε κανείς δεν ξέρει τι γίνεται μέσα.

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Θοδωρή Βουρνά.

Χαμένοι τα Χριστούγεννα (Lost at Christmas) του Ράιαν Χέντρικ

Δύο άγνωστοι εγκλωβισμένοι στα Χάιλαντς της Σκωτίας την παραμονή των Χριστουγέννων συνεργάζονται για να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στο σπίτι εγκαίρως για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο ρομάντζο για όσους «χάνονται» στις γιορτές!

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share