Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο αδερφός μου: Η ταινία μικρού μήκους που θα σας κάνει, να μην ξαναπαρκάρετε σε διάβαση πεζών (Βίντεο)

Ηχηρό το μήνυμα!

9 Δεκεμβρίου 2021 08:48
Ο αδερφός μου: Η ταινία μικρού μήκους που θα σας κάνει, να μην ξαναπαρκάρετε σε διάβαση πεζών (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και τη ζωή, δίνει μέσα σε μόλις 4 λεπτά, η ταινία μικρού μήκους "Ο αδερφός μου".

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», Θοδωρής Παπαδουλάκης, έφτιαξε μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους η οποία περιγράφει την καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στα Χανιά τα Αμεα αλλά και οι οικογένειες τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ταινία μικρού μήκους θα σε κάνει να ανατριχιάσεις.

Η υπόθεση

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο κατά κόσμον Γιώργος Χριστουλάκης, που υποδύεται τον αδερφό, είναι ένα παιδί θυμωμένο με την αδιαφορία των συνανθρώπων του, για αυτό παίρνει έναν σιδερένιο λοστό και γεμάτος νεύρα σπάει ότι τραπέζι υπάρχει πάνω στο πεζοδρόμιο, καθώς επίσης και ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στη διάβαση.

Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε τον αδερφό, να τρέχει με νεύρα στον δρόμο και να σπάει τραπέζια και αυτοκίνητα. Από πίσω του τρέχουν θυμωμένοι οι ιδιοκτήτες μαγαζιών προσπαθώντας να τον σταματήσουν.

Μπορεί στην αρχή να φαντάζει περίεργη η πράξη του παιδιού. Δευτερόλεπτα μετά, όμως, κάνει ένα μικρό flash back. Ο νεαρός είχε προσπαθήσει νωρίτερα να περάσει από το σημείο, με την αδερφή του, που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο και το παρκαρισμένο αμάξι στη διάβαση πεζών τον εμπόδιζαν, μέχρι που... ο αδερφός έχασε τον έλεγχο του αμαξιδιού και η αδερφή του έπεσε στον δρόμο και χτύπησε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που βγήκε θυμωμένος στον δρόμο για να σπάσει τα τραπέζια και το αμάξι.

Το μήνυμα

Η ταινία θέλει να δώσει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τις ανάγκες όλων των ανθρώπων στον κόσμο.

Τα παρκαρισμένα αμάξια που συναντάμε πολλές φορές στην διάβαση πεζών και η νοοτροπία του "έλα μωρέ, δεν πειράζει", "θα είναι για μία δύο ώρες το πολύ", "δεν πειράζει, μωρέ.. σιγά δεν βαριέσαι" έχει αρνητικές συνέπειες για κάποιους ανθρώπους και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι.

Πράγματα που μπορεί να φαντάζουν μικρά και ανούσια για κάποιους άλλους είναι σημαντικά και οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, γιατί έχει και εκείνος ζωή και ανάγκες όπως όλοι μας.

«Μια ταινία που μας ωθεί να ανοίξουμε τα μάτια μας, να αλλάξουμε τις συνήθειες μας και να ζητήσουμε από τους υπεύθυνους της πόλης μας να κάνουν το ίδιο. να σκεφτούμε πέρα ​​από τη δική μας άνεση και να αρχίσουμε να μοιράζουμε τον κοινό μας χώρο μεταξύ μας με ίσους όρους», όπως είχε σχολιάσει ο σκηνοθέτης για την ταινία.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share