Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 11/11 - 17/11: «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας» και «Καλάβρυτα 1943»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα!

11 Νοεμβρίου 2021 15:41
Οι ταινίες της εβδομάδας 11/11 - 17/11: «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας» και «Καλάβρυτα 1943»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες φαίνεται πως θα μας ενθουσιάσουν με το «Καλάβρυτα 1943» ήδη να έχει αρχίσει να κάνει ντόρο.

Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας

Η Αργυρή Άρκτος του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου πήγε στην ταινία «Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας» του ιάπωνα Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι. Ένα σπονδυλωτό σύγχρονο ερωτικό παραμύθι μοιρασμένο στα τρία, που εστιάζει σε αντίστοιχες περιπέτειες γυναικών. Ο παράγοντας τύχη, κάποια ριψοκίνδυνα παιχνίδια εκδίκησης και μια αφοπλιστική τρυφερή ιστορία είναι στοιχεία που όχι μόνο εξυπηρετούν τη δραματουργία του φιλμ αλλά κι ανοίγουν την κουβέντα για πληθώρα ερωτημάτων που σχετίζονται με τον θεό του έρωτα.

Καλάβρυτα 1943

Τα πολυσυζητημένα «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου με τον Μαξ Φον Σίντοφ στο «κύκνειο άσμα» του δεν είναι μια ταινία τεκμηρίωσης αλλά ένα φιλμ μυθοπλασίας που προσπαθεί να περάσει στο κοινό κάποια δυνατά μηνύματα αλλά η απόφαση των συντελεστών να βάλουν στην ιστορία ένα αμφιλεγόμενο μυθικό πρόσωπο προκάλεσε την αντίδραση μερίδας της τοπικής κοινότητας των Καλαβρύτων.

Εργοστάσιο

Το ρωσικό «Εργοστάσιο» του ικανότατου Γιούρι Μπίκοφ («Ο ηλίθιος») είναι μια σπουδαία πολιτική αλληγορία για την μετακομμουνιστική Ρωσία καθώς και μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του ατόφιου ταλέντου ενός σπουδαίου δημιουργού.

Εξόριστος

Αντίθετα, στη δική του επίσης δεύτερη ταινία με τίτλο «Εξόριστος», ο κοσοβάρος Βισάρ Μορίνα δεν φτάνει στα άξια επίπεδα της πρώτης του δημιουργίας «Ο μπαμπάς μου». Το φιλμ που είναι μια παραγωγή της Μάρεν Άντε του «Τόνι Έρντμαν» αφηγείται ένα ψυχολογικό δράμα με μαύρο χιούμορ και πρωταγωνιστή έναν μεσήλικα που υποψιάζεται ότι όλοι γύρω του συνωμοτούν εις βάρος του.

Antlers

Οι φαν του φανταστικού σινεμά και των θρίλερ θα βρουν στο «Antlers» του Σκοτ Κούπερ ικανοποιητικά επίπεδα τρόμου, με τη συνδρομή του παραγωγού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να είναι αισθητή σε κάθε πλάνο του φιλμ.

Αρχηγός Από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση

Τέλος, οι πιτσιρικάδες θα απολαύσουν τις νέες περιπέτειες του «Bossbaby» στο σίκουελ με τίτλο «Αρχηγός Από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση».

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share