Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λάλος και Άρης Σερβετάλης μαζί στην "Αγέλη Προβάτων"

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου συστήνεται και συστήνει το all-male καστ της.

4 Νοεμβρίου 2021 09:55
Δημήτρης Λάλος και Άρης Σερβετάλης μαζί στην
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Αγέλη Προβάτων» που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 11 Νοεμβρίου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 62ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

λάλος-1

Σε σχέση με τις καταβολές της ταινίας και τις αναφορές της, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος σημειώνει:

«Μεγαλώνοντας τη δεκαετία του 70 σε μια σχετικά απομονωμένη επαρχία, τα ερεθίσματα και οι πληροφορίες δεν ήταν πολλά και πολύ συχνά η φαντασία αναλάμβανε δράση. Ένα από τα πράγματα από όπου η φαντασία αντλούσε υλικό ήταν οι αμερικάνικες ταινίες των δεκαετιών του 40, 50 και 60, που έπαιζε η τηλεόραση τα σαββατοκύριακα.Westernκαι filmnoir. Όταν λοιπόν ξεκίνησα να γράφω το σενάριο της «Αγέλης Προβάτων», κατάλαβα πως ασυνείδητα έγραφα ένα western. Κι αυτό όχι τόσο για το ηρωικό του ύφος και τη δράση, όσο για τον τρόπο που απλοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι, ολόκληρες μικρές κοινωνίες που ζουν σε μια φαινομενική κανονικότητα, εμπλέκονται ξαφνικά σε καταστάσεις ακραίες και βίαιες. Το westernμπορεί να υπάρξει παντού χωρικά και χρονικά, ακόμα και στην Ελλάδα του σήμερα. Αρκούν για να το συνθέσουν μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δυο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λάλος, Aρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Λιόλιος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Βαλαής, Βιβή Πέτση, Δήμητρα Κούζα, Armando Dauti, Ντίνος Ποντικόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Κατερίνα Ρουσιάκη και ο Μηνάς Μαθέας

Δείτε εδώ το πρώτο teaser της ταινίας

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share