Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Οι ταινίες της εβδομάδας (14-20/10): Το μαγικό «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα!

14 Οκτωβρίου 2021 13:36
Οι ταινίες της εβδομάδας (14-20/10): Το μαγικό «Dune» του Ντενί Βιλνέβ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σινεμά: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας, οι οποίες αυτή τη φορά τυγχάνει να είναι μόνο δύο.

Dune (3,5/5*)

Το «Dune», το μαγικό ταξίδι στα άστρα του καναδού Ντενί Βιλνέβ δεν είναι μόνο η καλύτερη ταινία της εβδομάδας αλλά και σίγουρα μια από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία που θα λατρέψουν όχι μόνο οι φαν του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ αλλά κι όσοι νιώθουν να έλκονται από την μυσταγωγία του διαστήματος.

Κολέκτιβ (3,5/5*)

Πολύ δυνατές εντυπώσεις αφήνει και το ρουμάνικο «Κολέκτιβ» ένα υπόδειγμα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει άψογα το ιστορικό γεγονός με την δραματοποιημένη εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους ύστερα από την φωτιά που προκλήθηκε σε μπαρ του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2015. Μάλιστα, τα απίθανα αν και πραγματικά συμβάντα εκείνης της τραγωδίας οδήγησαν σε παραίτηση την ρουμανική κυβέρνηση λίγους μήνες μετά.

Τελευταία μονομαχία (3/5*)

Η επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στα ιστορικά ζητήματα έχει πάντα ενδιαφέρον. Η «Τελευταία μονομαχία» δεν αφορά μόνο μια αληθινή ιστορία – η τελευταία μονομαχία που εγκρίθηκε από το γαλλικό κράτος ενώπιον ενός τεράστιου πλήθους- που έβαλε τέλος στις μονομαχίες της μεσαιωνικής Γαλλίας αλλά και μια συναρπαστική περιπέτεια σκανδάλου, προδοσίας, εγκλήματος και δικαιοσύνης που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα της εποχής και κυρίως τη θέση της γυναίκας.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα (3/5*)

Τέλος, τα «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» της μεξικανής ΦερνάνταΒαλαντές είναι μια συγκινητική ιστορία γύρω από την σύγχρονη κόλαση του παραδομένου στη βία σημερινού Μεξικού που κέρδισε το Χρυσό Αλέξαντρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Κοντορίτο

Το animation «Κοντορίτο» είναι βασισμένο στον ομότιτλο ήρωα κόμικ του διάσημου Χιλιανού κομίστα Πέπο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share